Vandaag(28-05-2015) gaan er opnieuw vrijwilligers op pad voor stichting ALSopdeweg!

ALSopdeweg! - Collecte Anna Paulowna 2015

Zij zullen vragen om een bijdrage aan kwaliteit van leven voor mensen met ALS.De stichting leent sinds mei 2010, die hulpmiddelen uit, die door instanties als zorgverzekeraar en/of gemeentelijke W.M.O, te laat wordt geleverd of niet vergoed.

De diagnose ALS is een doodvonnis, men heeft een levensverwachting tussen de 3-5 jaar, wat niets zegt over de kwaliteit van de resterende tijd. De neurologische ziekte zorgt ervoor dat spieren één voor één uitvallen en men tenslotte opgesloten zit in het eigen lichaam. De doodsoorzaak is veelal door gebrek aan zuurstof, de longspieren sterven uiteindelijk ook af.

Men heeft mentaal veel te verduren en moet daarnaast in de nieuwe bureaucratische wereld de weg vinden. Stichting ALSopdeweg! zorgt voor ondersteuning, en voor hulpmiddelen zoals een rolstoelbus, aangepaste fietsen, I-pads, e.d. Hierdoor blijft men in beweging en sociaal en maatschappelijk betrokken, want doordat lichaamsfuncties uitvallen is men steeds afhankelijker van zorg en hulpmiddelen.

De vrijwilligers en uw donatie hebben er voorgaande jaren voor gezorgd dat we een aangepaste fiets en gedeelte van de aanschaf van een rolstoelbus konden financieren. Dit jaar zouden we graag een ZOOM willen aanschaffen om de mobiliteit te vergroten. Help ons de mensen met ALS te helpen en geef gul. Onze dank is groot, ook namens de mensen met ALS!

Met warme groet,

Bianca Weller
Stichting ALSopdeweg!