Ford Transit Custom diesel

De rolstoelbus is voorzien van radio, elektrische ramen, elektrische spiegelverstelling, airco en centrale deurvergrendeling.
De elektrische lift is beveiligd en kan ook handmatig worden bediend. De rolstoelvloer is voorzien van vier vergrendelingspunten om de elektrische rolstoel vast te zetten. De rolstoelgebruiker heeft de beschikking over een driepuntsgordel.

Operationele lease

De Ford transit Custom diesel wordt geleasd, dit betreft operationele lease. Verzekering en onderhoud zijn in het bedrag opgenomen. Veroorzaakte schade aan de rolstoelbus wordt door de gebruiker betaald. Wegenbelasting wordt door de gebruiker betaald, dit is belastingtechnisch zo vastgelegd. Er dient vooraf een borg van €300,00 betaald te worden. In onze bruikleenovereenkomst staan alle voorwaarden vermeld, of informeer vooraf bij ons, dit kan telefonisch of via e-mail.

Er is ruimte voor eventuele andere hulpmiddelen of bagage. De Ford Transit Custom is een praktische rolstoelbus waarmee je met het gezin of vrienden een dagje of meerdere dagen(vakantie) gemakkelijk op pad kan.

Tweejaarsbeleid

De aangepaste rolstoelauto of aangepaste rolstoelbus wordt voor de duur van 6 maanden* voor maximaal 2 jaar** verhuurd aan de gebruiker.
* De overeenkomst wordt stilzwijgend verlengd, per 6 maanden tot max. 2 jaar. Dit om problemen te voorkomen en het hulpmiddel te kunnen terughalen bij misbruik.
** indien langer dan 2 jaar gebruik gewenst is, komen de volledige leasekosten per maand voor de rekening van de huurder. Hierdoor worden de gesponsorde gelden beter verdeeld over de mensen met ALS, PLS, PSMA.

Na twee jaar kan de bus of auto worden verlengd voor het hoge tarief van €550- €645,00 voor opnieuw maximaal 2 jaar. Dit betekent dat er na vier jaar een eigen oplossing gezocht dient te worden.

Op jaarbasis is er een kilometervrijstelling van 12.500km. Daarboven verrekenen wij de km’s voor 12ct per km.

lees ook de algemene voorwaarden

Prijs per maand €260,00 (dit geldt voor 2023; elk jaar wordt er opnieuw geïndexeerd).

Aanvraagformulier

Vul onderstaand formulier in als je meer wilt weten over de Ford Transit Custom van de stichting.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

  • Veel ruimte voor rolstoelgebruiker
  • Inrijhoogte 152 cm
  • Voorzien van elektrische lift
  • Ruime rolstoelbus voor in totaal 5 personen!

Download hier de info van de Ford Transit Custom

PDF logo voor download

Bekijk ook onze aangepaste auto’s:

 Volkswagen Caddy Maxi   

Gebruikerservaringen

Stichting ALSopdeweg! - Hanno“In december 2017 hebben we een prachtige rolstoelbus in ontvangst mogen nemen via Stichting ALS op de weg.

Dit betekent dat we weer mobiel zijn! En dat geeft veel vrijheid. Doordat ik steeds meer last kreeg van mijn nek en handen lukte het niet meer om met de opvouwbare scootmobiel op pad te gaan.

Nu we deze rolstoelbus mogen gebruiken via Stichting ALS op de weg, die mede mogelijk gemaakt is door de Vriendenloterij, kunnen we op pad met de grote scootmobiel en met de elektrische rolstoel.

Dit verbetert de kwaliteit van leven. Ik kan nu bijvoorbeeld weer naar vrienden, familie en naar het ziekenhuis. We zijn hier heel dankbaar voor.”

Groetjes Hanno

“In maart 2018 hebben we de splinternieuwe rolstoelbus in ontvangst mogen nemen van Stichting ZoalsJan en Stichting ALS op de weg en sindsdien hebben we al heel wat kilometers gemaakt. 
Inmiddels zijn we er al meerdere keren mee in het buitenland geweest en is de bus een trouwe partner gebleken. Of we nu de bergen in gingen in Oostenrijk of in de warmte over de Po-vlakte reden, altijd heerlijk onderweg.

Het mooie is dat de vrijheid voor een groot deel terugkeert in je reisplannen. Het aantal hulpmiddelen dat inmiddels mee moet wordt steeds groter, maar het past er allemaal in. Dus én de rolstoel én de Zoom of de Segway rolstoel.

De lift en de ruimte zijn superhandig en maken dat je “gewoon” in de auto kan stappen met de rolstoel.

Wij zijn enorm blij met deze oplossing van de stichting en hopen er nog heel veel plezier van te hebben”

Hartelijke groet,

Gerben

Stichting ALSopdeweg- Theo“Bij deze wil ik de Vriendenloterij van harte bedanken dat ze een Ford Transit Custom hebben geschonken aan de stichting ALS op de weg en dat ik die voor een mooie prijs kan leasen van hen.

We hadden in 2013 een Renault gekocht van tien jaar oud, inmiddels dus al 15 jaar oud.  Er waren allerlei problemen, de accu liep steeds leeg en de kilometerteller bleef vaak op nul staan.  En toen werden we door iemand getipt van het bestaan van de stichting ALS op de weg. Een mooi initiatief bij deze vreselijke ziekte.

We kunnen dus weer op pad. Een van de dingen die ik wilde doen, terwijl mijn vrouw van haar welverdiende vakantie aan het genieten was, was een bezoek brengen aan het DAF museum in Eindhoven samen met mijn zoon Joris en iemand van de zorg. Pure nostalgie, mijn eerste auto was een Daf. Ik kan iedereen dat museum aan raden.

Verder wil ik Richard  van Stichting ALS op de weg bedanken voor de bijzondere  prettige manier van samenwerken”

Groetjes Theo

Veelgestelde vragen

Al onze aangepaste rolstoelbussen zijn voorzien van een handgeschakelde zes versnellingsbak. Automatisch geschakelde aangepaste rolstoelbussen zijn niet beschikbaar.

Onze aangepaste bussen zijn voorbereid op rolstoelgebruik. Dit houdt in dat de cliënt rolstoelgebonden is en gebruik maakt van een elektrische rolstoel. Dit is ook een vereiste van de belastingdienst.
Onze aangepaste rolstoelbussen zijn dus niet ingericht op gebruik door een ALS cliënt als bestuurder.
De rolstoelgebruiker maakt dus gebruik van de achterin geplaatste veilige rolstoelvloer. In de bus op de tweede rij (5-persoons). In onze aangepaste vakantiebus op de derde rij (7-persoons).

Iedereen met een geldig Nederlands rijbewijs mag met de aangepaste rolstoelbus de gebruiker/rolstoelberijder rijden in Nederland en Europa.

Jazeker, wij gaan voor kwaliteit van leven en dus zien wij graag dat de aangepaste rolstoelbussen ook mee op vakantie gaan. Alle Europese landen zijn dus toegestaan. Daarbuiten is het niet toegestaan om met de aangepaste rolstoelbus naartoe te gaan. Klik hier voor een lijst met EU landen

Regulier onderhoud is voorzien in het contract met de leasemaatschappij(SternLease). U kunt dus een afspraak inplannen mocht het nodig zijn. Vertel er wel bij dat het een aangepaste rolstoelbus betreft die ondergebracht is via SternLease. Zo gaat de factuur rechtstreeks naar de leasemaatschappij.
Er is echter geen vervangend vervoer beschikbaar, dat dient u dus zelf in te voorzien.

Zorg er voor dat het schadeformulier altijd wordt ingevuld. Maak foto’s van de situatie ter ondersteuning en bewijsvoering richting verzekering en eventuele tegenpartij. Stel de stichting meteen op de hoogte alsmede de leasemaatschappij.

De aangepaste rolstoelbus is geschikt voor in totaal 5 personen.

Er kunnen drie personen voorin, 1+2 zits
Er kan 1 persoon achterin, en de rolstoelberijder, 1+1

Achterin is voor veel mensen stahoogte, de aangepaste rolstoelbus is een hoogte 2.

U betaalt de (verlaagde) wegenbelasting. De hoogte van de wegenbelasting is afhankelijk van de regio waarin u woont. Dit zal tussen de €35,00 en €45,00 per maand bedragen.

Onze bussen zijn niet voorzien van winterbanden, de nieuwste uitvoeringen rijden op allweather banden met sneeuw symbool.

Heeft uw bus geen winterbanden en wilt u naar het buitenland? Dan zult u zelf moeten zorgdragen voor winterbanden(verplicht) en eventueel sneeuwkettingen(verplicht).

De aangepaste rolstoelbus is niet voorzien van een trekhaak, dit heeft te maken met de constructie van de rolstoellift.

Onze aangepaste rolstoelbussen rijden op diesel, en in sommige bussen(euro 6 motor) dient er nog Ad Blue toegevoegd te worden, dit dient u zelf bij te houden.

Wil je op de hoogte blijven van onze activiteiten? Schrijf je dan in!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.