Cannondale race tandem

De Cannondale race tandem is een echte racetandem voor de echte wielrenner. Dit is de fiets waar het allemaal mee begon, Eelco die nog graag fietste. En het besef dat hulpmiddelen beschikbaar moesten zijn voor mensen met ALS.
Deze fiets heeft aardig wat kilometers gemaakt binnen de stichting en staat symbool voor mobiliteit, samen fietsen én kwaliteit van leven.
Deze fiets is beschikbaar voor de echte wielrenner die nog toertochten kan maken.

Stichting ALSopdeweg - Cannondale tandem
  • Zeer degelijke fiets

  • Geschikt voor lange toertochten

  • Bruikleen, dus geen huur

VIDEO

[wp-reviews]

Aanvraagformulier

Vul onderstaand formulier in als je meer info wilt over de Cannondale race tandem van de stichting.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Gebruikerservaringen

Cannondale tandem racefiets:

Jack temidden van team Daddy Cool“Ik heb met mijn zoon van 24 jaar 2 opeenvolgende jaren (2021 en 2022) de Cannondale tandem gebruikt om Mont Ventoux te beklimmen in het kader van Tour du ALS. Uiteraard zijn daarvoor ook de nodige trainingskilometers in Nederland voor afgelegd. Het eerste jaar kon ik me nog op een solofiets voorbereiden; klimmen ging niet meer, kilometers maken wel dus de tandem vooral op de Ventoux gebruikt en in de voorbereiding. Het tweede jaar was mijn voorbereiding vooral op de TACX en hebben we daarna veel meer in Nederland met de tandem nog gefietst voor de Ventoux beklommen werd.

De tandem is een prachtig stuk vakwerk; degelijk, stabiel maar eenmaal in het zadel ook een echte sportieve fiets. Schakelt gemakkelijk en is comfortabel zowel voor de 1e als de 2e positie om gedurende lange tijd te fietsen. De langste onafgebroken tocht die wij gemaakt hebben was 2,5 uur; voor de beklimming hadden we 3 uur en 15 minuten nodig met 3 korte pauzes.

Het blijft een tandem, dus een lange fiets waarbij je de bocht dus ruim moet inschatten maar we hebben nooit problemen ondervonden. In de 2e positie ben je wel verplicht continue te trappen; je hebt geen aparte vrijloop dus zolang er gefietst wordt ben je verplicht mee te fietsen. Dat is tegelijkertijd ook de lol van deze fiets; zolang je nog mee kunt trappen beleef je de volledige fietstocht tot in alle details: elke beklimming, afdaling, bochtenwerk en alle oneffenheden. Alsof je zelf fietst! Fietsen op een tandem is ook een bijzondere ervaring omdat je afhankelijk bent en altijd “samen” fietst; je overlegt over tempo, snelheid en versnelling en je hebt altijd een gesprekspartner dichtbij en geen beter gezamenlijk doel dan in welke andere setting ook.

Het opstappen en afstappen vraagt wat coördinatie en oefening maar heeft bij ons nooit problemen opgeleverd al is het wel aan te bevelen in het begin niet alleen met de tandemfiets op pad te gaan maar te zorgen voor een gezelschap fietsers zodat je de stopmomenten kunt beperken en eventueel hulp beschikbaar hebt bij het begin, aan het einde en onderweg.

Technisch een dijk van een fiets; remt goed, schakelt prima (houd wel rekening met lange kabels en wat vertraging). Gegarandeerd plezier wat het dichtst in de buurt komt bij een solo racefiets.”

Hartelijke groet,

 

Jack (Team Daddy Cool, Tour du ALS 2021, 2022, 2023)

Wil je op de hoogte blijven van onze activiteiten? Schrijf je dan in!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.