Hase Kettwiesel met elektrische ondersteuning

De Hase Kettwiesel is een sportieve driewielfiets. Dankzij de elektrische ondersteuning heb je een grote actieradius en kan je dus een leuke trip plannen. De 8-traps schakeling zorgt er voor dat je comfortabel de hindernissen kunt nemen. Viaducten, heuvels en zelfs bergop moet geen probleem zijn. De schijfremmen zorgen ervoor dat je snel stil staat. Bij een aantal van de Hase Kettwiesel zijn beensteunen met kuitsteunen meegeleverd. Zo zorg je ervoor dat je minder vermoeid raakt. Het sturen gaat simpel evenals het schakelen, de grote knoppen zijn goed bedienbaar.

  • Stabiele driewielfiets

  • Elektrisch ondersteund

  • Comfortabel fietsen

Gebruikerservaring

Inske

“Mijn naam is Inske. In november 2017 heb ik de diagnose ALS gekregen, na anderhalf jaar onderzoeken en onzekerheid.

De eerste klachten kreeg ik bij het lopen, maar later ook bij fietsen. Ik had vooral moeite om mijn been over mijn fiets te tillen.

Ik heb toen een fiets gekocht met een extra lage instap en hier nog een tijdje gebruik van kunnen maken. Tot dat ook niet meer kon. Ik kreeg evenwichtsproblemen met fietsen en had niet genoeg kracht om mezelf af te zetten.

Dan besef je pas hoe afhankelijk je bent van een fiets. Even naar de supermarkt, het centrum of mijn werk ging niet meer, tenzij iemand me met de auto kon brengen.

En toen ontdekte ik Stichting ALS op de weg!

Hier hebben ze allerlei handige hulpmiddelen voor ALS patiënten, zoals douchestoelen, rolstoelbussen, scootmobiels, maar ook fietsen.

Op het moment dat ik een aanvraag deed was er net een nieuwe Hase Kettwiesel binnen met trapondersteuning, gesponsord door de Vriendenloterij. Samen met mijn opa ben ik naar de fiets gaan kijken. Na een minuut fietsen was ik al overtuigd, inpakken en meenemen!

Ondertussen maak ik al zo’n 8 maanden gebruik van deze stoere driewielfiets. Ik ga er mee naar mijn werk, ouders, vrienden en ga nu zelfs zomaar een stukje fietsen, terwijl ik dat vroeger niet eens leuk vond.

Afgelopen zomer heb ik met mijn man een roadtrip gemaakt door Europa. De fietsen gingen uiteraard ook mee. Die van hem achterop en de mijne paste precies in de auto. In Valencia en Lissabon hebben we meegedaan aan een georganiseerde fietstour met Nederlandse gids. Een ideale manier om de stad te verkennen en waar ik nu weer gewoon aan mee kan doen!”

Groetjes Inske

Stichting ALSopdeweg! - Inske op de Kettwiesel

Aanvraagformulier

Vul onderstaand formulier in als je meer info wilt over de Hase Kettwiesel van de stichting.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wil je op de hoogte blijven van onze activiteiten? Schrijf je dan in!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.