4wieler Quattro Duo Comfort

De 4Wieler Quattro Duo Comfort is een comfortabele 4 wiel fiets. De fiets is zeer stabiel. Je fietst als op een normale fiets; je trapt naar beneden en hebt het stuur recht voor je. Onze fiets is voorzien van luxe zittingen en de bijrijdersplaats is zelfs voorzien van armleuningen en een veiligheidsgordel.
De dubbele accu zorgt voor een grote actieradius. De fiets is ook voorzien van een parkeerrem wat het op- en afstappen vergemakkelijkt.
Al met al een zeer complete fiets.

Schenking

Deze fiets komt voort uit een schenking van een particulier, waarvoor wij zeer dankbaar zijn.

  • Een zeer fijne duofiets

  • Voorzien van dubbele accu

  • Veilige fiets

Aanvraagformulier

Vul onderstaand formulier in als je meer info wilt over de 4 Wieler Quattro Duo Comfort van de stichting.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

4wieler Quattro Duo Comfort -Stichting ALS op de weg

De enige echt veilige fiets

Robert van Hees, eigenaar van 4Wieler.nl in Leiden, benadrukt dat de stabiele 4Wieler de enige echt veilige fiets is die het risico op vallen elimineert. Hierdoor kunnen mensen die zich door aandoeningen of ziekten niet meer veilig voelen op hun vertrouwde fiets tot op zeer hoge leeftijd blijven genieten van ouderwetse leuke fietstochten zonder angst te hebben. Ook voor mensen met ALS, PLS of PSMA is de fiets zeer geschikt (onder bepaalde voorwaarden).

Meer mensen het fietsplezier terug geven

De 4wieler begon met de uitvinding van de Feetz. Het dynamische vervoermiddel met twee wielen vóór en een wiel achter is ontworpen door Lennart Vissers. Na het winnen van vele prijzen voor dit innovatieve model, besloten Lennart en zijn vader in 2006 om de Feetz in productie te nemen. De Feetz bleek niet geschikt voor mensen met problemen met hun evenwicht, ouderen of met een handicap. De vernieuwende kantelende driewieler bood hen onvoldoende stabiliteit. Zo ontstond de 4Wieler. En dat is waar Robert in beeld kwam. “Ik kwam uit bij de 4Wieler Duofiets, omdat ik op zoek was naar een fiets voor mijn dementerende vader. Mijn ouders hebben altijd samen gefietst en dat wilde ik weer mogelijk maken”, vertelt hij. Na het zien van het plezier dat zijn ouders dankzij de stabiele fiets weer konden beleven, ontstond het idee om veel meer mensen het fietsplezier terug te geven op de enige fietsen die écht veilig zijn: de 4Wielers.

Positieve bijdrage aan welbevinden

Robert is gedreven en heeft een missie: de 4Wieler meer bekendheid geven zodat veel meer mensen kunnen blijven genieten van ouderwets fietsplezier, tot op hoge leeftijd, zonder risico. “Mensen weten niet van het bestaan van de 4Wieler en als het op een 2- en 3wieler niet lukt denken ze dat ze nooit meer kunnen fietsen. We moeten ze helpen verder te tellen, tot 4! Met een 4Wieler zijn ze weer zelfstandig en hebben hun vrijheid terug, in plaats van zich neer te leggen bij het feit dat hun mobiliteit beperkt is tot een scootmobiel, rollator of ze alleen met een begeleider op stap kunnen”, legt Robert uit. “Bovendien levert het een positieve bijdrage aan hun welbevinden en hun algemene conditie, wat weer resulteert in minder druk op de zorgsector en kosten voor verzekeraars en de maatschappij. Ik wil bereiken dat mensen eerder overstappen op een veilige 4Wieler.

Robert vertelt “Als je stuurt, gaan de wielen niet alleen draaien, maar ook kantelen. Hierdoor kun je mooie bochten maken en heel licht sturen. En houdt de fiets spoor, je hoeft helemaal niet bezig te zijn met het stuur. De veren zorgen ervoor dat wanneer je ergens overheen rijdt, je geen schokbeweging maakt waardoor je zou kunnen vallen. Ze vangen de klap op en geven je de tijd om te corrigeren.”

Plezier en onafhankelijkheid

“Wij ontwerpen en bouwen de meest veilige fietsen die er zijn: de 4Wielers. We verkopen die in de uitvoering Quattro Solo, Duo, Tour en Taxi. Maar we leveren…. Ouderwets fietsplezier!” Robert grijnst hier breed bij. “Wacht even!”, zegt hij. “Schrijf dit ook op. Bij 4Wieler is plezier en onafhankelijkheid het uiteindelijke doel maar veiligheid gaat voor alles. We verkopen de 4Wieler alleen als we na een proefrit samen hebben vastgesteld dat de fiets voor de cliënt voldoet en hij of zij er veilig mee het verkeer in kan.

Wil je op de hoogte blijven van onze activiteiten? Schrijf je dan in!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.