Doneren aan Stichting ALS op de weg

MISSIE

De Stichting ALS op de weg heeft als missie om mensen met de ziekte ALS te ondersteunen bij het zo lang mogelijk optimaal functioneren in de maatschappij. Hiervoor zijn vaak aanpassingen en hulpmiddelen nodig die buiten de vergoeding vallen van de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO), zorgverzekeraar of UWV. Zo proberen wij de kwaliteit van leven, voor mensen met ALS te verhogen.

SAMEN STAAN WE STERK

Doordat je een eenmalige gift doet, donateur wordt, of misschien wilt schenken of nalaten, help je Stichting ALS op de weg met mooie dingen doen voor mensen met ALS.

Hase Pino voor Ingo, hij gaat de Tour du ALS rijden

Schenken kan ook in natura. Zo hebben wij bijvoorbeeld twee volledig aangepaste elektrisch ondersteunde Hase “Pino” tandems mogen ontvangen uit handen van Stichting ALS la Carte. Deze fietsen worden ingezet voor gebruik thuis maar ook tijdens bijvoorbeeld TourduALS, hét fietsevenement in Frankrijk om geld én meer bekendheid voor de ziekte te genereren.

Ja, ik doe mee en doneer!

DONATIES

2019

In 2019 is er veel gedoneerd aan onze mooie stichting. 
Diverse initiatieven helpen ons. Zo is er Het Oud Hollandsch Snoepwinkeltje van Mariska in Amsterdam, zij doet regelmatig een donatie. ALS Second Hand, actief op Facebook, is altijd maar bezig voor ons en blijft ons steunen.
Een kleine greep uit de verschillende opgebrachte gelden: donaties uit emballages(flessenbonnen), jubilea en verjaardagen, ook via FB. Bij een overlijden, heel verdrietig genoeg, worden er donaties gedaan aan ALS op de weg in plaats van bloemen, dat blijft bijzonder. De borg, die we vragen voor onze hulpmiddelen, wordt ook regelmatig geschonken. Dit zijn mooie dierbare voorbeelden, samen zijn we sterk.

Onze vaste donateurs die trouw elke maand doneren zijn fantastisch en daar zijn we heel dankbaar voor. 
  
In totaal is er ruim €39.000,00 opgehaald uit de “kleinere” donaties, los van de grotere sponsoren.  
Wij zijn heel trots op alle mensen die zich zo inspannen en betrokken voelen bij Stichting ALS op de weg.

2018

In 2018 is er meer dan €26500,00 aan donaties opgehaald via andere initiatieven dan onze “grote”, “reguliere” sponsors. Het gehele jaar door worden door particulieren donaties gedaan om het voortbestaan van onze mooie stichting te garanderen. Vaak wordt b.v de borg aan ons geschonken, is er DJ Mathon die zich middels zijn muzikale optredens in binnen- en buitenland voor ons inspant, en worden er emballage bonnen uit het hele land met grote regelmaat aan ons geschonken. En uiteraard vergeten we niet onze vaste sponsors die elke maand een donatie doen aan ons, waarvoor hartelijk dank! Al deze donaties worden gedaan via de website. De paaseieren actie is ook een groot succes geworden, er werden ruim 2700 paaseieren verkocht. PON-Fit(onderdeel van Volkswagen PON Financial Services) deed ook mee met een mooi bedrag.
Weer bedanken we allen die ons een warm hart toedragen, in het verleden, maar ook nu. Dus ook voor de patiënt van nu, Chapeau!

2017

In 2017 is er meer dan €25763,00 aan donaties opgehaald via kleinere initiatieven, zoals inzamelingen snoeppapier, statiegeld acties, escaperoom gelden, en nog veel meer. Maar ook lokale acties waarbij aan Stichting ALS op de weg is gedacht.

Meerdere ALS patiënten en hun gezin, familie en vrienden hebben ons afgelopen jaar weer gesteund. Ook onze vaste donateurs die maandelijks een donatie doen aan ons blijven we dankbaar, zij zetten zich al jaren in om ons een steuntje in de rug te geven. Allen hartelijk dank voor jullie betrokkenheid aan onze stichting. 2017 was een indrukwekkend jaar! 

Afgelopen jaar zijn gelden o.a ingezet om sta op stoelen, i-pads, Hase Pino elektrisch ondersteund en scootmobielen aan te schaffen. Zo houden we mensen betrokken en mobiel!

(gedaan via de website)

2016

In 2016 is er meer dan €10.000,00 euro aan donatie gelden opgehaald uit diverse kleinere acties.
Wij danken onze donateurs daar hartelijk voor natuurlijk!

Deze gelden worden ingezet om snel en efficiënt op een hulpvraag te kunnen inspringen.
Zo hebben we vierwiel scootmobielen aangeschaft, i-pads en meer.
Onze mensen blijven daardoor mobiel en sociaal betrokken bij hun omgeving.

Namens Stichting ALS op de weg willen wij iedereen hartelijk bedanken voor alle mooie giften in 2016.

Wil je op de hoogte blijven van onze activiteiten? Schrijf je dan in!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.