Eloflex P elektrische rolstoel met kantelfunctie

De uit Zweden afkomstige innovatieve Eloflex P is bedoeld voor iedereen die moeite heeft met opstaan van uit een elektrische of gewone rolstoel.
De Eloflex P is een simpel te gebruiken elektrische rolstoel voor binnen en buiten. De kantelfunctie zorgt ervoor dat je makkelijk kunt opstaan uit de Eloflex. Maar ook het gaan zitten wordt hierdoor eenvoudiger en minder belastend. De kantelfunctie is volledig elektrisch. De Eloflex P is inzetbaar voor mensen met verschillende lengtes en beperkingen. De bediening kan omgezet worden van links naar rechts en andersom.
De armleuningen en voetsteunen kunnen worden opgeklapt om het in- en uitstappen te vergemakkelijken. De actieradius is meer dan 30km, en is dus in de meeste gevallen voldoende.

De Eloflex P is opvouwbaar en daardoor goed mee te nemen in een ruime kofferbak, de elektrische rolstoel weegt in totaal 29kg. De meeste mensen gebruiken een klein tilliftje welke is gemonteerd in de kofferbak.
De elektrische rolstoel is voorzien van vliegtuig goedgekeurde batterijen, dus de Eloflex P mag ook mee in het vliegtuig.

De bediening van de rolstoel

De arm waaraan de joystick is gemonteerd kan omhoog, zo kan een begeleider eventueel ook de elektrische rolstoel bedienen. Ideaal als de gebruiker wat mindere motoriek heeft en zelf niet meer de joystick kan bedienen.

Voetsteun

De Eloflex P elektrische rolstoel heeft een verstelbare voetsteun. Met dubbele bevestigingen kan de voetplaat in twee verschillende posities worden gemonteerd, de maximale vergrotende afstand is 5 cm. Prima dus voor mensen met iets langere benen dan gemiddeld. Eloflex voetsteunen hebben een zachte kuitsteun, een antislipplaat en een rand om de hiel op zijn plaats te houden. Doordat de voetsteun inklapbaar is stap je zonder problemen in en uit de Eloflex P.

bekijk zeker even de video onderaan de pagina.

Op vakantie met de Eloflex P

Dat kan! Je kunt bij ons onder voorbehoud een Eloflex P reserveren als je op vakantie in binnen- of buitenland gaat. Mail ons  je vakantiedata en wij gaan kijken of de Eloflex P beschikbaar is. Je kunt de Eloflex P maximaal 3 weken lenen.
Lees meer op de website van Eloflex over het meenemen op het vliegtuig van je rolstoel, klik hier

Schenking van “ALS we er voor gaan”

De Eloflex P, we hebben er drie, zijn geschonken door Stichting ALS we er voor gaan. Een initiatief van Dragan Thijssens. Dragan heeft ALS en wilde actie ondernemen voor mensen met ALS. Zo kwam zijn stichting in aanraking met ALS op de weg. Daaruit vloeide een prachtige donatie voort. Dank aan allen die hieraan hebben meegewerkt!
Hier lees je het verhaal

Noot: De Eloflex P is niet bedoeld om ingezet te worden voor permanent vervoer of enige vervoer. Of als vervanger van een elektrische rolstoel.
Een elektrische rolstoel kan aangevraagd worden bij de WMO/gemeente.

Veelgestelde vragen

Wil je meer weten over de Eloflex, bekijk hier de veelgestelde vragen(externe website)

  • Opvouwbaar

  • Laag gewicht – 29kg

  • Meenemen in bus, trein, boot en vliegtuig

  • Actieradius van 30km

  • Kantelfunctie stoel

Video

Aanvraagformulier

Vul onderstaand formulier in als je meer info wilt over de Eloflex P elektrische rolstoel van de stichting.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wil je op de hoogte blijven van onze activiteiten? Schrijf je dan in!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.