De uitreiking van de cheques door Dragan aan Toon Gerbrands en Richard Beets(ALS op de weg)

Als we er voor gaan…

Vorige maand, 6 november, was Stichting ALS op de weg aanwezig bij de afscheidswedstrijd van Dragan Thijssens in het FC Eindhoven stadion. FCE Old Stars nam het op tegen Legendary PSV. De wedstrijd stond volledig in het teken van de spierziekte ALS.

Diagnose ALS

Dragan weet sinds november 2020 dat hij ALS heeft. “In januari voelde het al niet goed” aldus Dragan, en de bezoeken aan ziekenhuis en neurologen begon. Werd er in eerste instantie de diagnose PSMA gesteld, na een second opinion half november kwam de definitieve diagnose in het ALS Centrum in Utrecht, na een lange dag van onderzoeken, ALS.
Een mokerslag…
“Er is in deze periode veel gehuild, maar ook veel kracht gehaald uit elkaar en uit de liefde en warmte van de mensen om ons heen”.

De ziekte heeft uiteraard een ongelooflijke impact op Dragan, zijn gezin en familie. Daarnaast zijn veel vrienden betrokken bij Dragan en de ziekte. Dat blijkt… Er wordt niet bij de pakken neergezeten maar een stichting opgericht.

ALS we er voor gaan

De stichting is opgericht met het doel om kleine doelen te ondersteunen en daarnaast Dragan persoonlijk te ondersteunen.
Er worden events en acties opgezet en de daaruit voortvloeiende gelden worden ingezet voor zorg en kwaliteit van leven.

Zo is er dus ook steun voor Stichting ALS op de weg.

ALS op de weg

Ergens in oktober 2021 ontvangen we een mail van Dragan waarin hij vertelt dat er op 6 november een evenement plaatsvindt en dat wij één van de goede doelen zijn waarvoor geld wordt opgehaald.
Vlak erna is Dragan op bezoek geweest bij ons op kantoor in Koog aan de Zaan.

Zijn stichting wil graag steun geven aan kwaliteit van leven voor mensen met ALS.
Op de vraag of wij een concreet hulpmiddel weten voor het te schenken bedrag hebben wij al een antwoord. De stichting wil graag de Eloflex P gaan aanbieden. Deze Eloflex P elektrische rolstoel is compact en kan mee in de auto of mee in het vliegtuig. Deze ondersteuning biedt veel mobiliteit voor onze cliënten.

De afscheidswedstrijd

Hat is zaterdag 6 november en er staat een lichte maar frisse wind door het FC Eindhoven stadion. De twee teams worden aangekondigd en uiteraard is het gejuich voor Dragan het hardst! FC Eindhoven Old Stars neemt het op tegen Legendary PSV. Naast mij op de tribune zit Toon Gerbrands, Algemeen directeur van PSV, maar daarnaast ook bestuurslid van Spieren voor Spieren. Hij mag straks voor Spieren voor Spieren een cheque in ontvangst nemen.

Ondertussen is de wedstrijd begonnen en begint het stadion voller te raken. Aan de kant van de businessruimte is het al aardig vol en aan de overkant komen de supporters op gang! Er is een stadionband die extra sfeer brengt en de twaalfde man rent heen en weer om iedereen op de banken te krijgen.
Er wordt niet een volledige wedstrijd gespeeld en in de pauze worden de chequeontvangers op de middenstip ontvangen. Dragan geeft een krachtige speech en overhandigt aan Toon Gerbrands een mooie cheque. Dankwoorden worden uitgesproken door Toon. ALS op de weg krijgt uit handen van Dragan een prachtige cheque. Ook hier wordt dankbaar gebruik gemaakt van de microfoon om stichting ALS we er voor gaan te bedanken en uiteraard wordt het aanwezige publiek bedankt.

Ook ALS op de weg mocht een dankwoord uitspreken aan Als we er voor gaan en aan Dragan

Na een korte pauze wordt de wedstrijd voortgezet. Maar zonder Dragan, het vergde meer energie dan verwacht. Na een tijdje komt Dragan toch weer in het veld en wordt de laatste publiekswissel voorbereid. Chiel, de stadionspeaker van de avond, geeft samen met ondersteundende beelden op het grote videoscherm nog een mooi en eervol afscheid aan Dragan. De grote blauwwitte erebogen worden omhooggehouden door beide teams. Onder luid applaus, muziek en vuurwerk neemt Dragan afscheid, aan het eind van de ereboog staat zijn vrouw Renate hem op te wachten. Na een uitgebreide, liefdevolle omhelzing verdwijnen ze beiden naar binnen. De wedstrijd wordt vlak daarna afgefloten en beëindigd. De uitslag…who cares. We gaan naar binnen waar de businesslounge is gevuld met liefhebbers en fans van voetbal en de sport, maar ook om de familie een hart onder de riem te steken en de stichting te helpen waar mogelijk.

Onder luid gejuich en geklap verlaat Dragan voor de laatste keer het veld

Veiling

Voorafgaand aan de veiling is er een gezellige zanger die zorgt voor een ontspannen sfeertje. Drankjes worden genuttigd en hapjes gaan rond. Dan komt Chiel het podium op en de veiling gaat beginnen. In Eindhoven wordt een Ajax voetbalshirt geveild, gefluit alom, dat snappen we. Het shirt wordt voor maar liefst €2000,00! geveild en gaat naar een echte voetballiefhebber, en daarnaast is de gunfactor hoog. Het is mooi om te zien hoe de bekenden onderling toch een beetje elkaar de loef proberen af te steken ten goede van ALS we er voor gaan. Er gaan te veel items onder de hamer om op te noemen. Als laatste item wordt het voetbalshirt van Dragan waar hij vanavond in speelde geveild. Getoond en gedragen op het podium door zijn vrouw Renate wordt het shirt geveild voor €1500,00.
Dankzij de mooie veilingitems wordt er een prachtig bedrag opgehaald, chapeau.

Na de veiling  ging het door tot in de late uurtjes.

Wij danken FC Eindhoven, ALS we er voor gaan, Dragan, Renate en de kids, en de organisatie voor de prachtige cheque en gastvrije avond.

Update 22-12-2021: Inmiddels hebben we 3 Eloflex P elektrische rolstoelen aangeschaft, je kunt ze hier bekijken

ALS op de weg - kwaliteit van leven
JA, ik wil Doneren