K6 tegen Kanker helpt ALS op de weg

K6 gaat geld inzamelen en Stichting ALS op de weg steunen!

23 december 2019, het lijkt als de dag van gisteren, de dag dat mijn vader de diagnose ALS kreeg. Een onwerkelijk bericht dat toch snel werkelijkheid werd. De gezondheid van mijn vader ging namelijk zeer snel achteruit en alles ging steeds moeizamer. We zijn met de hele familie nog naar Tenerife geweest. Het is erg fijn dat we deze herinnering nog samen konden maken.

Met al zijn wilskracht

Mijn vader was boer en het boerenleven was niet alleen zijn werk, het was zijn passie. Met al zijn wilskracht – en dat was heel veel wilskracht –  heeft hij tot november 2020 nog gewerkt, maar daarna ging het echt niet meer. Hij was inmiddels volledig rolstoelafhankelijk en het praten ging erg moeizaam. In januari 2021, slechts 13 maanden na de diagnose, is mijn vader overleden. Mijn vader heeft corona gekregen, maar kon op dat moment al niets meer. Wat is ALS toch een verschrikkelijke, slopende ziekte.

K6 gaat de strijd aan

Ik ben medeoprichter en bestuurslid van stichting K6 Tegen Kanker (K6). In 2013 overleed mijn schoonvader aan de gevolgen van de ziekte kanker. Na zijn overlijden hebben we met een groep vrienden de handen ineengeslagen en zijn we op deze manier ‘onze’ strijd aangegaan. K6 zamelt geld in, waarmee tastbare spullen aangekocht en overhandigd worden aan een goed doel.

Onze eerste actie ‘Met K6 naar Alpe d’Huez’ is daar een mooi voorbeeld van. Met verschillende acties hebben we maar liefst € 30.000 bij elkaar gebracht. Daarmee hebben we beweegapparatuur kunnen aanschaffen voor de afdeling Hematologie van het UMCG en iPads voor het Beatrix Kinderziekenhuis. Daarna hebben we voor de Stichting Against Cancer geld ingezameld zodat twee gezinnen met zieke kinderen op vakantie konden. Voor het Ommelander Ziekenhuis in Scheemda hebben we een Eyeplay en een Playstation aangeschaft voor de kinderafdeling. Ons laatste project was het Hospice Sint Maartenshuis Winschoten, hier hebben we veel spullen zoals tv’s, sta-op stoelen en een rolstoel kunnen aankopen. Door de jaren heen hebben we met K6 al meer dan € 60.000 bijeengebracht, en we zijn nog niet klaar…

Helpen, om anderen te kunnen helpen met ALS

Hoe we dit doen? We houden allerlei kleinere acties, waarbij we mensen proberen te binden aan onze filosofie. ‘Helpen, om anderen te kunnen helpen’. Daarom is het zo mooi om te zien dat heel veel mensen ons ondersteunen, op allerlei vlakken.

Toen mijn vader de diagnose ALS kreeg was het voor mij snel duidelijk dat ik met K6 graag iets wil doen voor ALS. Mijn vrienden en medebestuursleden zeiden natuurlijk ja, en mijn broer trad ook toe tot het bestuur van de K6. Samen maakten we plannen om ook hier op onze manier de strijd aan te gaan en geld in te zamelen. Het was de bedoeling om acties en evenementen te organiseren waar mijn vader nog bij kon zijn. Dit is door corona helaas niet gelukt en hebben we onze acties en evenementen uit moeten stellen. Inmiddels is er weer meer mogelijk en hebben we de eerste evenementen gehad. Op 12 september werd de K6 Challenge verreden met een een mooie opbrengst. Op 25 september is er een Country Night Benefietconcert georganiseerd. Blijf onze website en social media volgen voor nieuwe acties en evenementen.

Stichting ALS op de weg

Dat K6 zich inzet voor ALS was snel duidelijk en we vonden daarbij een project wat ook past bij het gedachtegoed van onze stichting. Via een revalidatiearts ben ik in aanraking gekomen met stichting ALS op de weg. Ik zag gelijk een hele belangrijke overeenkomst tussen onze beide stichtingen. K6 vindt het belangrijk om aan een goed doel tastbare spullen te overhandigen en dat is nu precies wat stichting ALS op de weg faciliteert: hulpmiddelen die niet vergoed worden beschikbaar maken voor ALS patiënten.

K6 gaat geld inzamelen voor Stichting ALS op de weg

Lees ook dit artikel: https://dvhn.nl/groningen/oldambt/Stichting-K6-Tegen-Kanker-wil-met-fietstocht-geld-ophalen-voor-ALS-26987727.html

Lees ook dit artikel: https://www.westerwoldeactueel.nl/2021/09/25/thera-trainer-voor-als-patienten-dankzij-benefietconcert-weer-een-stukje-dichterbij/

Website: http://www.k6tegenkanker.nl/
Facebook: https://www.facebook.com/K6tegenkanker
Instagram: https://www.instagram.com/k6tegenkanker/

ALS op de weg - kwaliteit van leven
JA, ik wil Doneren