Stichting ALSopdeweg! - Marieke BakkerSinds ik ALS heb, heb ik al veel moeten inleveren. Doordat je steeds minder zelf kan word je ontzettend in je bewegingsvrijheid beperkt en wordt je wereld kleiner. Op een gegeven moment merkte ik dat ik niet meer van de bank kon opstaan. Heel onhandig natuurlijk als je alleen bent en toch lekker wilt zitten. Ik had via de ALS stichting al gehoord over Stichting ALSopdeweg! en dat zij hulpmiddelen beschikbaar stellen die door de reguliere zorg niet worden vergoed.
Na contact te hebben gehad kon ik al vrij snel een sta-opstoel ophalen. Inmiddels is dat echt mijn plekje in huis. Ik kan er goed ondersteund in zitten en er zelf uitkomen! Ik heb er nooit over nagedacht hoe belangrijk een goede stoel eigenlijk is.
Mijn vriend en ik gaan ook graag dagjes weg, maar op een gegeven moment werd dat steeds lastiger. De opklapbare rolstoel moest mee die niet goed in de auto paste en in en uitstappen ging steeds moeilijker. We zijn toen op zoek gegaan naar een rolstoel bus, waar ook de toekomstige elektrische rolstoel in zou passen. Het was heel moeilijk om een betaalbare, geschikte auto te vinden.
Gelukkig had ALSopdeweg! ook een rolstoel auto beschikbaar. We huren deze auto als het ware van ALSopdeweg!. Ik kan veel beter instappen omdat de auto hoger is. Ook past de elektrische rolstoel in de auto. Het is voor ons nu veel makkelijker om lekker op pad te gaan. We zijn zelfs met de auto en de elektrische rolstoel naar Duitsland gegaan. Daar heb ik met de rolstoel heerlijke boswandelingen kunnen maken.
Door de auto wordt onze vrijheid weer vergroot en dat is erg fijn!
De stichting ALSopdeweg! maakt het leven van veel patiënten toch weer een stukje makkelijker.