Stichting ALsopdeweg! - JeroenVrolijk t-shirt met een serieuze gedachte

Geen moment heb ik getwijfeld toen Bianca vroeg of ik mee wilde doen aan de Tour du ALS. De Mont Ventoux beklimmen is waar het om gaat met dit evenement. Geld ophalen voor wetenschappelijk onderzoek en publiciteit genereren voor deze verschrikkelijke ziekte is het doel.

Je kan kiezen of je de berg fietsend, hardlopend of wandelend beklimt. Aangezien ik al een aantal jaren fanatiek hardloper ben, afgelopen jaren o.a. de Rotterdam, Leiden en Den Haag Marathon gelopen, koos ik voor de fiets. Deze keuze ook vanwege een eerbetoon aan Eelco, een zeer fanatiek fietser, wie vijf jaar geleden overleden is aan de gevolgen van ALS.

Nu moet er minimaal €1500,- per deelnemer worden gedoneerd aan de stichting Tour du ALS. Je kan dit bedrag bij elkaar krijgen door donaties van familie en vrienden. Ik wilde een andere manier verzinnen, niet alleen geld inzamelen maar ook iets tastbaars teruggeven als waardering. De grote vraag was; wat ga ik geven?

Na veel brainstormen kwam het idee voor een kwalitatief t-shirt met een unieke print.

Ilse Mulder van ilseinvorm.nl heeft de illustratie van de 6 portretten speciaal voor dit project gemaakt. Deze portretten symboliseren de meedogenloosheid van de ziekte. ALS maakt geen onderscheid tussen man, vrouw, groot, klein, dik of dun. Deze gevarieerde portretten zijn op een unieke manier geïllustreerd waardoor het een vrolijk shirt is met een serieuze gedachte.

Ronald Dudok van Printman.nl geeft een donatie voor elk shirt waardoor de productiekosten zeer laag zijn.  

Stichting ALSopdeweg! - ALS t-shirt