Theo op de Hase Pino

Graag stel ik mijzelf even voor, mijn naam is Theo Rommen, ben 38 jaar en woon samen met Sophie en onze twee prachtige dochters in Diessen, Noord Brabant.
Na enige tijd dokteren heb ik op 5 oktober 2015 de diagnose ALS gekregen.

Samen met Sophie en onze naasten hebben we eerst een tijdje dit bericht laten bezinken en een plaatsje gegeven.

ALS Nederland

Op een gegeven moment zijn we in aanraking gekomen met Stichting ALS Nederland en is Ineke Zaal bij ons op huisbezoek geweest. Ineke weet alles binnen ALS Nederland en heeft ons ook verteld over het bestaan van Stichting ALSopdeweg! En wat zij doen voor mensen met ALS.

Tevens vertelde Ineke over de Tour du ALS. Dat leek mijn moeder een mooi evenement om aan mee te gaan doen. Zo gezegd zo gedaan.
Mijn moeder ging de Mont Ventoux op wandelen om geld binnen te halen voor onderzoek naar ALS.
Wij zijn mee geweest om haar te ondersteunen, en daar ter plaatse in aanraking gekomen met Richard Beets van Stichting ALSopdeweg!

Op weg met het gezin

Later op de Wereld ALS Dag in Rhenen uitgebreid met Richard gesproken over de stichting, wat een drive en een hart voor ALSopdeweg! hebben zij. We hadden meteen een klik en een warm gevoel. Ook kwamen wij ze weer tegen bij de Amsterdam City Swim in september en daar vertelde ik aan Richard dat een hele dag lopen nu wel wat moeilijker werd. Hij gaf aan een oplossing te hebben, “kijk maar even op onze Facebookpagina, daar staat een opvouwbare scootmobiel”. Dat heb ik thuis meteen gedaan en dat leek mij een prima oplossing voor als ik een dagje wegga met het gezin. Daarna heb ik meteen contact opgenomen met Richard en binnen twee weken kwam hij langs om de scootmobiel af te leveren, compleet met alle accessoires en heldere bruikleenovereenkomst. Zo kan ik nu weer lekker op pad met mijn gezin.

Team ISLA gaat de Mont Ventoux op

Dit jaar heb ik besloten om zelf de Mont Ventoux op te gaan fietsen met een Hase Pino. Mijn broer is de stoker en ons team heet “Team Isla voor Theo”.
Nadat ik had gevraagd of er een Hase Pino beschikbaar was bij ALSopdeweg! omdat ik graag wilde deelnemen, kon ik een week later al starten om te gaan trainen, wat een kanjers daar!
De Hase Pino wordt in overleg met de Tour du ALS door Stichting ALSopdeweg! beheerd en uitgegeven.
Deze mensen doen meer dan hun best om voor ons de ziekte makkelijker en draaglijker te maken, zij hebben een hart van goud!

Theo Rommen

Bekijk Team Isla op de website van Isla

Wil je een donatie doen ten behoeve van Theo Rommen en zijn team? Dat kan hier