Goed geld gala 2017

NIEUWSBERICHT

Stichting ALS Nederland ontvangt €250.000,-  van de VriendenLoterij voor uitbreiding hulpmiddelenprogramma ALSopdeweg!

Goed Geld Gala

Dankzij de deelnemers aan de VriendenLoterij heeft Stichting ALS Nederland tijdens het Goed Geld Gala op 15 februari jl. een prachtige cheque in ontvangst mogen nemen. Met een gift van 250.000,- kan de stichting een flinke impuls geven aan ons hulpmiddelenprogramma ALSopdeweg!. Hierdoor kunnen de komende jaren meer hulpmiddelen rouleren over een groter aantal ALS-patiënten.

Juiste hulpmiddelen

Dankzij deze hulpmiddelen behouden meer ALS-patiënten maximale bewegingsvrijheid, ondanks de toenemende invaliditeit als gevolg van hun ziekte. Om zo lang mogelijk optimaal te kunnen functioneren en te genieten van het leven dat hen nog rest, is het van groot belang dat ALS-patiënten in iedere fase van hun ziekteproces snel de juiste hulpmiddelen tot hun beschikking hebben. Hulpmiddelen die buiten de reguliere vergoedingen vallen zoals o.a rolstoelbussen.

Fantastische gift

Bianca Weller-van Koningsveld, directeur van Stichting ALSopdeweg!: “Sinds 2010 stellen wij hulpmiddelen beschikbaar aan ALS-patiënten. Natuurlijk hoop je op een dag overbodig te zijn, maar tot die tijd kunnen wij met deze fantastische gift hulpmiddelen leveren aan patiënten die dit zo hard én vaak snel nodig hebben.”

Dankbaar

Dankzij de deelnemers van de VriendenLoterij kunnen Stichting ALS Nederland en ALSopdeweg! de komende vijf jaar de kwaliteit van het leven van ongeveer 60 ALS-patiënten en hun familie vergroten.

#vriendenloterij #goedgeldgala

Lees ook op de website van de Vriendenloterij