ICE Sprint X

De ICE Sprint X is een zeer speciale race ligfiets. Doordat je de voeten verder vooruit kunt plaatsen is de fiets beter toegankelijk en dat zorgt voor een betere in- en uitstap. De besturing is gecontroleerd, licht en veilig.
De zitting zorgt voor een goede ondersteuning, ook in de bochten. Tevens is de fiets voorzien van voetenbakjes, spatborden en verlichting.
Uiteraard is de fiets voorzien van elektrische ondersteuning.

Dit is een fiets voor de echte wielrenner. De ICE Sprint X zorgt, ook mede door de lage ligging, voor een maximale race ervaring op de fiets.

Lees ook het bijzondere verhaal achter deze fiets HIER, zie ook de speciale vingerafdruk op het frame!

Deze fiets komt uit een particuliere schenking en we bedanken de familie voor hun betrokkenheid en inzet voor onze stichting!

  • Speciale racefiets

  • Met elektrische trapondersteuning

Aanvraagformulier

Vul onderstaand formulier in als je meer wilt weten over de ICE SPRINT X van de stichting.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Gebruikerservaringen

Jack temidden van team Daddy Cool

ICE driewieler

“Deze fiets is een racefiets pur sang gebouwd op snelheid: laag (wegligging!), half liggend waardoor je rug als steunpunt voor het trappen fungeert en je dus veel kracht kunt overbrengen naar de trappers en met fietsondersteuning waardoor je gemakkelijk 30 km/uur haalt of met betrekkelijk beperkte inspanning makkelijk fietst met een behoorlijke snelheid en waardoor klimmetjes moeiteloos worden overwonnen. Ideaal voor mensen met beperkingen in spierkracht in de benen waardoor je nog lang kunt genieten van een “racefiets gevoel” onafhankelijk van anderen. Ik heb een paar honderd kilometer van de fiets genoten, ritten van anderhalf uur en nooit een accu leeg gefietst. Stuur zit laag op heuphoogte wat een voordeel is als je moeite hebt je armen omhoog te houden; lekker comfortabel sturen maar de draaicirkel is wat groter dan je met een gewone fiets gewend bent. Punt van aandacht is wel de lage zitpositie waar je over voldoende armkracht moet bezitten om je gecontroleerd in de stoel te laten zakken en na de fietstocht om je weer op rechtop te krijgen en je “uit de fiets” kunt stappen. Deze fiets geeft je het ultieme vrijheidsgevoel want als je eenmaal fietst kun je alleen overal komen. Op- en afstappen vraagt wel wat kracht en controle over je spieren: je loopt achteruit de fiets in

Technisch een bijzondere fiets; zeer strak, modern, van alle gemakken voorzien (handrem, 8? versnellingen en 5 niveaus trapondersteuning). Bochten werk is iets ruimer dan normaal maar de fiets gedraagt zich als een kart en plakt werkelijk aan het wegdek. Je gaat uit je dak met deze snelle fiets!”

Hartelijke groet, Jack (Team Daddy Cool)

Wil je op de hoogte blijven van onze activiteiten? Schrijf je dan in!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.