Onze Apple iPads

Al onze iPads zijn in eigendom van de stichting.

Wanneer de kracht in armen en handen is afgenomen is iets simpels als een boek, foto- of videocamera vasthouden niet meer mogelijk. Ook het bekijken van films, het beluisteren van muziek of het tikken op een toetsenbord zal niet meer gaan. Zodra dit allemaal niet meer (makkelijk) gaat is de iPad een uitkomst! Met de iPad kun je namelijk prima boeken/kranten lezen, de bladzijdes zijn namelijk om te slaan door (zelfs licht) te vegen op het scherm. Mede door het vegen op het scherm kunnen ALS patiënten ook een film bekijken of muziek luisteren zonder hulp te vragen aan een ander of zij de film willen aanzetten bijvoorbeeld. Maar denk ook eens aan het communiceren met de buitenwereld d.m.v. internet, email en social media, iets dat mijns inziens enorm belangrijk is zodat de persoon betrokken blijft bij de samenleving.

“De grotere en duurdere oplossingen zijn goed voor thuis, denk aan Tobii. Maar door het formaat van de iPad is dit handzamer,  zeker voor de tussenfase…”

Er zijn diverse applicaties ontwikkeld voor de iPad waaronder de Verbally app waar een ALS patiënt gebruik van kan maken. Deze applicatie spreekt uit wat je intoetst en dat is fijn voor diegene die niet meer kunnen praten of slechter te verstaan zijn. Als ook het bedienen van een foto- of videocamera niet meer mogelijk is kan je de iPad gebruiken. Vanwege zijn redelijk kleine formaat en lichte gewicht is de iPad vaak nog wel te hanteren en bovendien makkelijk mee te nemen wanneer je bijvoorbeeld uit eten gaat of iets dergelijks.

We hebben de nieuwste generatie iPads op voorraad. Interesse? Vul dan het formulier in.

  • Te gebruiken met spraak apps

  • Touchscreen

  • Tv kijken, Netflix, Spotify, radio luisteren en nog veel meer

  • Blijf in contact d.m.v Social media

Stichting ALSopdeweg! - I-Pad actie

Aanvraagformulier

Vul onderstaand formulier in als je meer wilt weten over de Apple iPad van de stichting.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

“Stichting ALSopdeweg! kenmerkt zich door communiceren met korte lijnen. Snel wordt een passende oplossing geboden. In mijn situatie was communicatie met derden noodzakelijk, dat verliep spoedig en duidelijk. Ik ben erg geholpen met een tablet van Stichting ALSopdeweg!”

Met vriendelijke groet,

Bart

Wil je op de hoogte blijven van onze activiteiten? Schrijf je dan in!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.