Stichting ALS op de weg rijkt opnieuw bussen uit

Aflevering 3 (van de 6) nieuwe aangepaste bussen

Eindelijk was het zover

Na ruim 16 maanden wachten mochten we vandaag, woensdag 5 april 2023, de eerste drie (van de in totaal 6) aangepaste Ford Transit Custom bussen uitreiken aan de nieuwe berijders en hun gezin.
Iedere keer blijft dit toch een bijzonder moment waarop we trots zijn om dit te mogen en kunnen doen.

Samenwerking

In samenwerking met ALS Nederland, door middel van een projectaanvraag, zijn deze aangepaste bussen aangeschaft en nu dus gereed om de weg op te gaan.
Onze samenwerkende partijen Hedin Automotiv(leverancier Ford), ALD Automotive(onze leasemaatschappij), B&S Autoaanpassing en EIPI belettering zorgen ervoor dat de bussen er tiptop uitzien en dat onze nieuwe berijders veilige kilometers en mooie herinneringen kunnen maken.

Woensdagochtend 5 april 2023

Een voor een komen de gezinnen binnendruppelen in Hoorn alwaar de bussen in het voorjaarszonnetje staan te blinken.
We doen een voorstelronde, want onze betrokken partijen nodigen we ook altijd uit voor een feestelijk moment als deze, en gaan daarna naar buiten om de bussen te bekijken. Door Marold, van Hedin Automotiv, wordt uitgelegd hoe de bus werkt. Door Hans, van B&S Autoaanpassing, wordt de werking van de achterkant van de bus uitgelegd. De elektrische lift en de speciale bevestigingen voor de elektrische rolstoel behoeven uitleg, alsmede de gordelbevestiging. We willen natuurlijk wel veilig op de weg.
Namens ALS Nederland was Juliette Arts aanwezig, zij verzorgt het patiëntencontact vanuit de stichting.

Door de gezinnen worden veel ervaringen uitgewisseld voorafgaand de uitreiking en ook buiten in het zonnetje is het gezellig samenzijn.
We maken nog een mooie groepsfoto in de zon en daarna gaan de eerste berijders op weg naar huis met hun nieuwste aanwinst.

We zwaaien iedereen uit en kijken nu al uit naar 10 mei, want dan gaan we nog eens drie splinternieuwe bussen uitreiken aan gezinnen die zijn getroffen door ALS. Geen tijd te verliezen!

Wil je meer informatie aangaande onze aangepaste bussen en auto’s? Neem dan hier een kijkje

ALS op de weg - kwaliteit van leven
JA, ik wil Doneren