Stichting ALSopdeweg - FC Volendam

In 2014 besloot ik om samen met een oud collega(Bernice) de Amsterdam City Swim te gaan zwemmen, gezamenlijk haalden we veel geld op voor ALS Nederland. Het toeval wil dat de vriend van Bernice, Richard de Weijze, een fanatiek wielrenner is. Hij ging dat jaar de Tour du ALS fietsen. Door de slechte weersomstandigheden werd er besloten de rit naar de top af te gelasten. Ook dit jaar fietst Richard de Weijze weer mee, hij maakt onderdeel uit van het ALSopdeweg! team wat nu inmiddels bestaat uit 11 deelnemers.

2016 is het jubileumjaar van de Tour du ALS(5 jaar). Deze editie heet dan ook de “HIGH FIVE”, want die gaan we elkaar geven als we de top bereiken van de Mont Ventoux.

FC Volendam is zeer betrokken bij ALS, en de derde periode van het voetbalseizoen stond geheel in het teken van ALS. FC Volendam heeft een prachtig filmpje gemaakt, welke op hun website is geplaatst. Hierin wordt uitgelegd waarom Wim Biesterveld(voorzitter FC Volendam) en Richard de Weijze(pers chef FC Volendam), en de club  zich inzetten voor het goede doel. Namelijk het binnenhalen van veel geld voor onderzoek naar ALS, en naar de kwaliteit van leven voor mensen met ALS.

Bekijk het filmpje, en het scheelt als je dit filmpje deelt!

Richard

Het filmpje bekijk je hier