Spiksplinternieuwe rolstoelbussen

Vandaag mochten we twee spiksplinternieuwe Ford Transit Custom rolstoelbussen in bruikleen geven aan twee gezinnen. Dat hoort bij ons werk en dat doen we met veel plezier. Vandaag was toch even anders; we zijn dit ooit gestart vanuit een ideaal/droom of hoe je het maar wilt noemen. En dan mogen we vandaag dit ervaren, zo super. Wat zal Eelco grijnzen op z’n wolk 😉
Waarom maakt dit een bijzonder moment voor mij persoonlijk, maar ook voor de stichting?

We hebben deze rolstoelbussen kunnen ‘aanschaffen’ door samenwerking van meerdere partijen. Dat geeft zo’n warm gevoel, dat koester ik graag. Zonder deze partijen kunnen we niet doen wat we doen: Kwaliteit van leven verhogen van mensen met ALS.

Daarom zijn we blij met ALS Nederland/Amsterdam City Swim; zij maken mogelijk dat wij kunnen doen wat we nu doen. Zij ervaren het belang van onze stichting en horen deze terug van mensen met ALS.

StichtingALSopdeweg_Ford_transit_custom_02

 

Om een klein kijkje te geven hoe dit tot stand is gekomen:

  • Stichting ZoalsJan, heeft de inrichting van de bussen bekostigd, dit was een noodzakelijk onderdeel van de overeenkomst, om de kosten omlaag te krijgen.
  • SternLease maakt dat we een speciaal aangepast leasecontract hebben, waardoor de garantie van veilig en vertrouwd vervoer is gewaarborgd. Hierdoor kunnen de gebruikers ‘zorgen-vrij’ rijden en op pad. Geen gedoe over onderhoudsrekeniningen die betaald moeten worden of onverwachte reparatiekosten.
  • B & S, Onbeperkt in Beweging, heeft de inbouw van de bussen verzorgd voor een zeer scherpe prijs.
  • Ardea Auto, heeft Ford Transit Custom bussen gevonden die scherp geprijsd zijn, in de juiste kleur en maat, de verhoogde versie is hierbij van belang. En staat garant voor een goede service.

De mobiliteit verhogen, een stukje onafhankelijkheid, de wereld groter maken, dat is wat er gebeurt wanneer een gezin een rolstoelbus of auto in gebruik neemt. Wanneer je rolstoel gebonden bent, is het niet eenvoudig om ‘even’ ergens naar toe te gaan zonder een hele planning. Je dag start vaak al met gedoe, hulp bij persoonlijke verzorging al dan niet met thuiszorg. Wanneer bewegen moeizamer gaat en wanneer armen, handen en benen niet meer doen wat jij wilt levert dat al genoeg frustratie op.

Daarbij komt dat mensen met ALS vaak in een heel snel tempo de afbraak van hun spieren moeten ervaren en daardoor ook mentaal in een achtbaan zitten.

Als dan blijkt dat je niet zelf kunt beslissen wanneer en waar je naar toe wilt, wordt je wereld nog kleiner. Simpele dingen voor als je een gezond lijf hebt maar voor een rolstoelgebonden persoon niet meer. De uitjes met het gezin zijn dan vaak niet meer mogelijk of even een frisse neus halen op een geliefde plek. Of even op bezoek bij familie en vrienden. Eenvoudige dingen maar o zo belangrijk.

 

Er zijn nu in totaal 11 gezinnen met onze rolstoelbussen/auto’s op pad, zo fijn en we gaan door, er wachten nog steeds gemiddeld zo’n 6 gezinnen die dit ook graag willen, helpt u mee?

 

Stichting ALSopdeweg!- Aflevering Ford Transit Custom 23 maart 2016

Op de foto: Richard Beets(Stichting ALSopdeweg!), Richard Boelé(SternLease), Marold Blom(Ardea Auto), Harriet Lemstra, Kees van den Hout(Bestuurslid Stichting ZoalsJan), Jan Jager, Mark Fakkert(SternLease), Saline Vissers, Hans Boots(B&S)

 

Stichting ALSopdeweg!- Aflevering Ford Transit Custom 23 maart 2016

Neem ook eens een kijkje op de website van bovenstaande bedrijven en Stichting

Stichting ZoalsJan: www.zoalsjan.nl
SternLease: www.sternlease.nl
Ardea Auto: www.ardeaauto.nl
B & S: www.onbeperktinbeweging.nl