Stichting Zoalsjan en Stichting ALS op de weg reiken opnieuw drie aangepaste rolstoelbussen uit

Vorig jaar was Holland4ALS een groot succes. De afgelopen edities zijn gegroeid in alles, meer deelnemers, grotere teams en hoge opbrengsten. Deze opbrengsten komen ten goede aan kwaliteit van leven in de vorm van mobiliteit. Stichting Zoalsjan is al jaren verbonden aan Stichting ALS op de weg. De eerste rolstoelbussen werden in 2016 afgeleverd en afgelopen weken zijn er dus weer drie aangepaste rolstoelbussen bijgekomen. Inmiddels zijn er via Stichting Zoalsjan 15 aangepaste rolstoelbussen en één aangepaste rolstoelauto geleverd!

Samen met Ford Store Amsterdam Oost (Marold Brom, manager Fleetsales & Leasing) mochten we daar in de mooie ruime showroom de spiksplinternieuwe Ford Transit Customs uitreiken.

Op 2 juli hebben we eerste van drie aangepaste rolstoelbussen mogen doen. Bianca was aanwezig namens Stichting ALS op de weg, Jord Jager en Meino Zandwijk namens Stichting Zoalsjan, en Marold Brom namens Ford.

Onze cliënte heeft ALS en haar man Jeroen kwam namens het gezin de Ford Transit Custom in ontvangst nemen. De bus is een welkome aanvulling in het leven van het nog jonge gezin. Ze kunnen nu weer makkelijk op pad. De ruime bus heeft ruimte genoeg voor de kinderen en nog wat extra spullen.
Op naar Waalre en op weg naar veilige kilometers en mooie herinneringen.

Op 7 juli ging de tweede aangepaste bus het terrein verlaten van Fordstore Amsterdam. 
Richard was aanwezig namens Stichting ALS op de weg, Jord Jager namens Stichting Zoalsjan en Marold Brom namens Ford. Marianne, haar man Cor en schoonzoon Remco kwamen de bus in ontvangst nemen. Cor heeft bulbaire ALS en zijn spraak wordt bemoeilijkt. Ook is Cor afhankelijk van de rolstoel en dat maakt dat de Ford Transit Custom een verrijking is voor het gezin uit Maarssen. In de showroom werd uitgebreid kennisgemaakt met elkaar op gepaste afstand. Buiten is de aangepaste bus bewonderd en is uitgelegd hoe de bus werkt. 
Na de uitreiking van een mooie bos bloemen en de uitgebreide uitleg over de bus kon de familie op huis aan; ”Op naar Maarssen”.
We wensen jullie veilige kilometers en mooie herinneringen toe. 

De derde bus werd op 14 juli uitgereikt. Deze aangepaste rolstoelbus gaat naar Leek, provincie Groningen.
Namens de stichting waren Marije Bolt (Raad van Toezicht Stichting ALS op de weg) en Richard aanwezig. Jord Jager was aanwezig namens Stichting Zoalsjan en Ron namens FordStore Amsterdam
Jan en dochter Anneke kwamen de bus ophalen. Eerst maar even aan de koffie… het regende pijpenstelen in Amsterdam dus we namen de tijd. Thea, de vrouw van Jan heeft ALS en kon de rit naar Amsterdam helaas niet maken. Maar wordt straks rondgereden door Jan, dochter Anneke en een uitgebreide pool van vrienden en vriendinnen. Hoe mooi is dat. Bij Kaap Hoorn (startplaats Holland4ALS) zal straks regelmatig een aangepaste rolstoelbus op de parkeerplaats staan vermoeden wij…
Tussen de buien door hebben we de tijd genomen om de bus te bewonderen en uitleg te geven over hoe alles werkt, voor en achterin de bus.
Uit handen van Ron kregen Jan en Anneke namens Ford een mooie bos bloemen en een flesje wijn mee.

Al met al weer drie prachtige uitreikingen waar we met trots op kunnen terugkijken.
Dit alles is alleen maar mogelijk als je zulke mooie partners hebt die hetzelfde voor ogen hebben als Stichting ALS op de weg.
 

Wij zijn dan ook heel blij met Stichting Zoalsjan die het elk jaar weer voor elkaar krijgt om ons te verbazen met de opbrengsten die zij middels mooie evenementen binnenhalen. Volgend jaar gaan we weer volgas sporten, en meer, voor deze stichting. 

Dank aan Onbeperkt in Beweging uit Hoorn voor de inbouw en de bijbehorende services.
Dit geldt uiteraard ook voor Fordstore Amsterdam die de ruimte en tijd beschikbaar heeft gesteld voor onze cliënten en het leveren van de Ford Transit Customs.
Dank aan Stern/ALD Automotive voor het meedenken en leveren. 

ALS op de weg - kwaliteit van leven
JA, ik wil Doneren