Uitreiking aangepaste rolstoelbus 32

Vrijdag 16 oktober 2020 was het zover; aangepaste rolstoelbus nummer 32 staat klaar om afgeleverd te worden.

Uitreiking aangepaste rolstoelbus

We zijn te gast bij B & S Autoaanpassingen Hoorn. We worden ontvangen door Hans, al jaren onze vaste rots in de branding als het gaat om de aanpassingen en alles wat daar bij hoort. Ook is Marold aanwezig namens Stern Ford Amsterdam. Hij geeft altijd de uitleg over de aangepaste bus als het gaat om het rijden van de bus.
De aangepaste Ford Transit Custom gaat naar de Familie Ottevanger. Annie heeft ALS en samen met Wout kunnen zij de aangepaste bus goed gebruiken. Ze zijn graag onderweg naar kinderen en kleinkinderen. Tevens heeft de Familie Ottevanger deelgenomen aan de A Local Swim IJsselstein in 2019, hoe mooi is dat!

Ondanks corona kunnen we de uitreiking gelukkig gewoon doen, we houden afstand en dragen onze mondkapjes, het hoort er even bij.
Het is mooi weer en we hebben de ruimte. We gaan lekker naar buiten in het frisse, maar aangename herfstzonnetje. Hans doet de uitleg aan de familie over het technische gedeelte aan de achterkant van de aangepaste bus. De elektrische lift, de gordels en uiteraard de zekeringen voor de elektrische rolstoel.
Marold doet de uitleg van de Ford zelf, het dashboard, de bediening, en alle toeters en bellen die daarbij horen.

Sponsoren

Zonder sponsoren kunnen wij geen aangepaste auto’s en bussen laten rijden.
Wij zijn dan ook dankbaar dat wij dit kunnen doen dankzij prachtige initiatieven rondom onze stichting.
A Local Swim IJsselstein is een initiatief van Ronde Tafel IJsselstein. In 2017 mochten we ook al een aangepaste bus aanschaffen uit gelden van de Swim. De eerste gebruiker van de aangepaste bus ging toen naar een bewoner uit IJsselstein, Philippe de Lange, helaas overleden in december 2017.  In 2019 stond de Swim wéér garant voor een mooie opbrengst voor onze stichting. Maar liefst 15% van de totale opbrengst werd ingezet voor kwaliteit van leven!
Een tweede sponsor kwam voorbij; IJsselmeerronde 2019. Een wielertocht rond het IJsselmeer, georganiseerd door Feestweek Vijfhuizen. Marc Roolaart komt uit Vijfhuizen, en stelde voor aan de commissie om het opgebrachte geld van de deelnemers dit keer aan Stichting ALS op de weg te doneren. De 62 wielrenners brachten maar liefst bijna €15000,00 op voor ons goede doel, veel meer dan ze hadden verwacht. Deze mooie samenwerking resulteerde in een nieuwe Ford Transit Custom, aangepast voor mensen met ALS, PLS en PSMA.

Wij wensen de Familie Ottevanger mooie herinneringen en veilige kilometers toe.

Wij bedanken nogmaals IJsselmeerronde 2019, A Local Swim IJsselstein, ALD Automotive, Stern Ford Amsterdam, B & S Hoorn en EIPI Belettering Purmerend voor jullie tomeloze inzet om onze stichting te ondersteunen.

ALS op de weg - kwaliteit van leven
JA, ik wil Doneren