TOUR DU ALS

Vrijdag 11 december was het zover, de fietstocht georganiseerd door de Tour du ALS, onder leiding van Gert-Jan, Ineke en Roxani, ging van start.
Dit initiatief wordt gepromoot vanuit de Jupiler League, om zodoende meer bekendheid te genereren voor Tour du ALS en ALS in het algemeen.
De fietstocht is gestart vanuit het stadion van FC Oss, met een tussenstop bij de KNVB in Zeist, alwaar een lunch klaarstond voor de fanatieke wielrenners. Daarna werd de weg vervolgd naar Volendam.
Regen en wind waren de elementen waar de deelnemers mee te maken hadden, dat was ook duidelijk te zien toen zij aankwamen in Volendam. De modderige gezichten en kleding gaven aan dat het een stevige tocht was! Maar ik heb geen klacht gehoord, sterker, iedereen was opgetogen over de tocht voor het goede doel!

VOETBALJEUGD

Wij waren erbij vanaf Hotel van der Valk Volendam. Daar waren al diverse vrijwilligers en bekenden van ALS Nederland en Stichting ALSopdeweg!
Binnen werd er onder het genot van een drankje gewacht tot de groep wielrenners, motards, volgers en bezemwagen aan zou komen bij de laatste stop, voor er met de complete groep richting het stadion van FC Volendam zou worden gefietst. Ook de jeugd van RKAV was inmiddels aangekomen bij het hotel om in colonne straks terug te fietsen naar het stadion.
De RKAV’ers zijn nieuwsgierig naar onze mensen en vragen geïnteresseerd naar iedereen, en Aad geeft graag antwoord… Ook de ambulance van Ambulancewens wordt druk bezocht; Peter doet graag mee; op de foto met de kids!
Een aantal BN’ers was ook aanwezig in de groep fietsers; de directeur van FC Oss, Bert Zwanenburg, de directeur van FC Volendam, Wim Biesterveld en andere prominenten(oud voetballer Keje Molenaar, Erik Meijer) fietsten mee. Ook Gorrit-Jan Blonk, directeur bestuurder van ALS Nederland fietst mee.

DE LAATSTE LOODJES

De laatste drie kilometer ging gebeuren met een kleine groep mensen met ALS, die ook in 2016 de Tour du ALS gaan fietsen.
Voor twee deelnemers aan de Tour du ALS staan de Hase Pino’s al klaar; Marieke, Henk en de twee stokers maken zich gereed voor de laatste kilometers. Ook Erik, Charissa en Aad zijn er klaar voor!
De wielerploeg is ondertussen aangekomen op de parkeerplaats en na een korte pauze wordt het laatste stuk ingezet naar het stadion van FC Volendam, de kids van RKAV voorop, met in het kielzog de rest van de groep. De motards regelen het verkeer en zo wordt er veilig aangekomen in het stadion, daar hadden de fietsers 140km op de teller staan. We worden naar de voetbalkantine geleid alwaar de broodjes, krentenbollen en de warme dranken voor iedereen klaar staat. De fietsers duiken snel onder de warme douches en maken zich gereed voor de avond.

UNIEK VOLENDAM

Nadat iedereen weer fris is en omgekleed is verhuizen we naar de multimediale inloopdocumentaire Uniek Volendam. Dat is een uitstekende plek om de grote groep fietsers, motards en gasten te ontvangen. Met uitzicht op het stadion en de groene mat is het hier prima toeven. De heren voorzitters doen een uitgebreid woordje betreffende de afgelopen fietstocht en de aankomende wedstrijd van de avond.
Aan de deelnemende heren wordt symbolisch de Tour du ALS polo’s uitgereikt die zij aankomende Tour zullen dragen. Onder het genot van een mooi verzorgd buffet door de voetbalclub wordt er genoten van de wedstrijd, de uitslag is is bekend 1-1.. Een mooie symbolische score voor de gezamenlijke fietstocht.
De aankomende periode zal de Jupiler League veel aandacht schenken aan ALS en Tour du ALS, hopelijk merken we aan het aantal deelnemers aankomend jaar of deze mooie promotie vruchten afwerpt.