Stichting ALSopdeweg! - Columns van Sjonny-Mariska

i-Pad van Stichting ALSopdeweg!

Vandaag kreeg ik een mailtje van Mariska, haar man Sjonny maakt gebruik van een i-Pad van de stichting, of ik het wachtwoord wist voor een update van deze i-Pad??
Gelukkig heb ik niet zo heel veel wachtwoorden in mijn  bestand…..
Toch maar even met Mariska gebeld om het telefonisch op te lossen. Nadat we het vrij snel voor elkaar hebben vraag ik naar de gesteldheid van Sjonny. Zijn spraak gaat achteruit, de My Tobii wordt gebruikt maar liever nog niet. De i-Pad biedt uitkomst in vele gevallen, voor nu. Eenmaal in gesprek met Mariska komt er natuurlijk een verhaal naar boven. Ze zijn gelukkig pro-actief richting verzekeraar en WMO, heel belangrijk vindt ze, vooruitkijken, ondanks de slopende ziekte van Sjonny.
Om andere mensen bewust te maken van ALS is Mariska columns gaan schrijven; deze worden via de website www.gezondheidenco.nl geplaatst. De verhalen zijn treffend geschreven en kunnen misschien ondersteunend zijn voor andere gezinnen waarvan iemand is getroffen door ALS.

Wil je de columns van Mariska lezen dan kan je via deze link naar de site

Stichting ALSopdeweg voorziet in hulpmiddelen voor mensen met ALS. Deze hulpmiddelen vallen buiten de reguliere zorg van Zorgverzekeraar, UWV of WMO. Ook voor overbrugging van tijd hebben wij tijdelijk een hulpmiddel ter beschikking.