Stichting ALS was aanwezig bij de finale van Holland 4 ALS 2019

RECORDOPBRENGST

Om maar meteen met de deur in huis te vallen, Holland4ALS heeft een recordopbrengst gerealiseerd!
Holland4ALS werd dit jaar voor de vierde keer georganiseerd. De door stichting ZoalsJan opgezette 24uurs estafette is zeer succesvol. Waar de pilot vier jaar geleden begon met twee teams uit Soest, is het nu uitgegroeid tot maar liefst zeventien teams.

De teams dienen respectievelijk gezamenlijk 5 km te zwemmen, daarna volgt het kanovaren, 25km en het fietsen, 180km. Als laatste het hardlopen, 120km. En dit in estafettevorm en binnen 24 uur, dus ook in de nacht wordt er gesport.

DE START

Het begint allemaal in Haren(GR) bij Kaap Hoorn, aan de Hoornse Plas. Het startmoment wordt verzorgd door Pieter Mul en Henk Lunsing. Namens Henk neemt Pieter het woord en bedankt iedereen voor de betrokkenheid bij dit prachtige evenement. Daarna neemt iedereen positie in om te starten voor het kanovaren. Na het kanovaren gaat het zwemmen van start in de Hoornse Plas. Als het zwemmen is afgelopen springen de teams op de fiets om de negentig kilometer per subteam af te leggen richting Soest. In de nacht gaat het fietsen over in hardlopen en zij worden de volgende dag tussen negen uur en twaalf uur verwacht bij VVZ 49 in Soest.

AANKOMST

De aankomst in Soest, de volgende dag, is emotioneel. De teams komen binnen en worden onthaald als helden door de andere sporters. Maar ook door familie, vrienden en ALS patiënten. De ontlading is groot.

Om concreet te kunnen laten zien wat Holland4ALS, stichting ZoalsJan en Stichting ALS op de weg doet met de opgebrachte gelden, zijn er patiënten en hun partner aanwezig bij de finale en de uitreiking van Holland4ALS. De rolstoelbussen staan opgesteld op het grote veld.  Deze worden geïnteresseerd en uitgebreid bekeken door de bezoekers.

€395.000,00

De patiënten worden vooraan het podium geplaatst en Wout neemt het woord. Het projectteam en bestuur van stichting ZoalsJan wordt op het podium geroepen en dan wordt de cheque uitgereikt….. een absoluut recordbedrag, maar liefst ruim €395.000,00 is er door de zeventien teams opgebracht! Gorrit Jan Blonk, directeur stichting ALS Nederland neemt de cheque in ontvangst. Na het dankwoord van Gorrit Jan komt Vincent Cornelissen aan het woord. Vincent vertegenwoordigt als voorzitter van ALS Patients Connected de patiënten in Nederland. Hij benadrukt hoe belangrijk het is dat er onderzoek naar ALS wordt gedaan, maar vindt ook het werk van Stichting ALS op de weg onmisbaar! “Wat een fantastisch bedrag dat ten goede zal komen aan hulpmiddelen voor mensen met ALS. Dus voor kwaliteit van leven!”

Investeren in kwaliteit van leven

Namens stichting ALS op de weg neemt Marije Bolt het woord en legt uit wat er met de gelden van Holland4ALS zal worden aangeschaft. Mobiliteit is belangrijk voor onze doelgroep en daarom zal het wagenpark worden uitgebreid. Dankzij Stichting ZoalsJan rijden er nu al elf aangepaste rolstoelbussen. Ook zal er worden geïnvesteerd in aangepaste fietsen met trapondersteuning, speciale douchestoelen, liften en meer. Stichting ALS op de weg speelt in op de behoefte van de patiënt en onderzoekt regelmatig of behoeften zijn veranderd. Belangrijk voor de stichting is of hulpmiddelen herinzetbaar zijn en niet vergoed worden door WMO, UWV of zorgverzekeraar(lees hierover meer op onze website).

Tijdens Holland4ALS wordt er nog een nieuwe aangepaste rolstoelbus uitgereikt aan Robert Paul en Joyce. De Ford Transit Custom is volledig aangepast voor rolstoelvervoer en het gezin. Deze aangepaste rolstoelbus is vorig jaar opgebracht uit gelden van Holland4ALS. Zo kunnen patiënten veilige kilometers en mooie herinneringen maken, kwaliteit van leven dus.

Tipje van de sluier

Als laatste werd er alvast een klein tipje van de sluier opgelicht voor Holland4ALS 2020. Alles zal volgend jaar gaan plaatsvinden op 1 locatie, voor de rest wilde de organisatie niks loslaten. Holland4ALS blijft verrassend! Binnenkort kan je alweer inschrijven voor de lustrumeditie van Holland4ALS 2020.

Dank aan WE Link en het complete team, Holland4ALS sporters, vrijwilligers, begeleiders, sponsors en donateurs.
Dank aan Stichting ZoalsJan en projectteam voor jullie inzet en betrokkenheid.

Bekijk alle foto’s van de aankomst in Soest, gemaakt door Jaap van den Broek

Bekijk op instagram onze foto’s

fotocredits: Jaap van den Broek

UPDATE 12-01-2022:

HOLLAND4ALS vindt dit jaar weer plaats. Door corona hebben we dit prachtige evenement 2x moeten uitstellen, helaas.
Maar, we zijn er weer. Je kunt je inschrijven voor de editie van dit jaar, KLIK HIER OM NAAR DE WEBSITE TE GAAN.
Doe mee en beleef het mooiste 24uurs evenement van Nederland.!

ALS op de weg - kwaliteit van leven
JA, ik wil Doneren