Nieuw logo voor Stichting ALS op de weg

Stichting ALS op de weg - nieuw logo

Herkenbaarheid nieuw logo

“Trots presenteren wij het nieuwe logo voor Stichting ALS op de weg. In het nieuwe logo zijn de waarden van de stichting opgenomen; dynamisch, veelzijdig, kwalitatief en betrokkenheid. Om de herkenbaarheid van de stichting te behouden en onderscheidend te zijn is de kleur rood vanuit de bestaande identiteit in stand gehouden. De vorm van het voorrangsbord uit het oude logo is doorvertaald naar de drie driehoeken welke de veelzijdigheid van de stichting aangeven. Door de drie elementen te plaatsen onder verschillende hoeken ontstaat er een dynamische vorm. De kleur intensiteit van de elementen verloopt van beneden naar boven vergelijkbaar met het contrast binnen het beeldmerk van het ALS Nederland.

Balans

Deze balans versterkt visueel de samenwerking tussen Stichting ALS op de weg en ALS Nederland. Door “op de weg” in een sprekend en helder lettertype te plaatsen is het mogelijk om deze regel in een zwarte tint te zetten. Door de elementen in een hoek van 70 graden te positioneren ontstaat er een kwalitatief en verbonden beeldmerk voor de stichting. Met het vernieuwende logo ontstaat de mogelijkheid voor grotere toepasbaarheid en herkenbaarheid van de stichting”.
Aldus Jeroen Vrolijk, designer.

Invoering

Het nieuwe logo zal de aankomende tijd ingevoerd worden binnen de stichting.
Tevens zullen alle betrokken partijen een uitgebreide set ontvangen voor gebruik van het door te voeren logo.
Jeroen Vrolijk is verantwoordelijk voor het nieuwe ontwerp, waarvoor hartelijk dank.

Stichting ALS op de weg werd 1 mei 2010 opgericht door Bianca en Eelco.
Graag nemen we je mee naar het allereerste blog wat geplaatst werd door Eelco op 1 mei 2010.

Geplaatst op 1 mei 2010

Op het strand met collega’s

Dit is een werkfoto. Ik ben hier op het strand met collega’s.

Ik krijg veel steun van mijn collega’s, zijn ook meer dan collega’s, vrienden, maatjes.
Altijd zeer betrokken geweest met de afdeling revalidatie in het ziekenhuis, nu ineens uit het niets weggehaald en niet meer instaat om mijn normale werkzaamheden te doen. Krijg gelukkig alle kans om , op mijn manier, nog wat voor de afdeling te betekenen en mij zo ook nog “nuttig” te voelen….

Stichting ALS op de weg bestaat op mei 1 2019 negen jaar. Gezien de blijvende vraag, naar algemene info, advies en hulpmiddelen, bestaat de behoefte aan onze stichting nog steeds. Eelco zag de behoefte in 2010 al en Bianca heeft het voortgezet. We zijn nog steeds nodig, helpen veel mensen, en dat maakt het mooi. En kunnen we dus vieren dat we dit al negen jaar mogen doen.
Dankzij  de steun van sponsors en donateurs kunnen wij dit doen.

De Stichting ALS op de weg heeft als doel om mensen met de ziekte ALS te ondersteunen bij het zo lang mogelijk optimaal functioneren in de maatschappij. Hiervoor zijn vaak aanpassingen en hulpmiddelen nodig die buiten de vergoeding vallen van de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO), zorgverzekeraar of UWV. 

2019-04-30T10:09:09+02:00
Ga naar de bovenkant