Stichting ALS op de weg - Uitreiking droogpakken Light4u Joure

Droogpakken voor zwemmers uitgereikt

We gaan even een stukje terug in de tijd. Afgelopen 22 december 2018 werd in Heerenveen de Estafette Kerstswim georganiseerd. Diverse zwemmende onderdelen werden afgewerkt op deze zaterdag in het zwembad van Sportstad Heerenveen, georganiseerd door HZ & PC Heerenveen. Het laatste onderdeel was de Estafette500*. Speciaal werd er gezwommen voor Stichting ALS en voor Stichting ALS op de weg. Het doel was om €3500,00 op te halen. Maar liefst €24.769,00 was het eindresultaat!

* de Estafette500 (10x50m vrij gemengd). Die 500m is niet voor niets gekozen, want elk jaar overlijden 500 ALS patiënten en komen er 500 bij.

Verbonden aan de strijd tegen ALS

Er is een geweldig bedrag bij elkaar gezwommen. Van het totaalbedrag zijn twee droogpakken gekocht. Walter van Light4U: “Het is toch een bijzonder moment. Er is veel energie in de Estafette gestoken, maar hadden nooit verwacht dat we zoveel mensen in beweging zouden krijgen. We hopen dat de mensen die de pakken gaan gebruiken met net zoveel plezier het water in kunnen als wij gedaan hebben.” Het geld dat overblijft, gaat naar Stichting ALS en wordt gebruikt voor onderzoek. Of er een vervolg komt op de actie? Walter: “Jazeker, we voelen ons elk jaar meer verbonden aan de strijd tegen ALS en gaan hier absoluut mee door. Volgend jaar ontstaat vast weer een mooie situatie of gelegenheid die we aan een actie kunnen koppelen. Om geld op te halen, maar ook om ALS onder de aandacht te brengen. Samen willen we sterk zijn tegen ALS!”

Mooie ervaringen

Terug naar 24 april 2019. We worden hartelijk ontvangen door Jantien en Walter van Light4U in Joure. Een kopje thee en koffie is snel gezet en de traditionele Friese oranjekoek staat op tafel. Marlies van Eunen (ALS Nederland & ALS Acties), Amerens Mulder (Heerenveense zwemclub HZ&PC) en Bauke de Haan (ALS Friesland) zijn ook bij de uitreiking. Mooie verhalen en ervaringen worden uitgewisseld. Iedereen ziet het belang van de prachtige droogpakken. Kwaliteit van leven voor mensen met ALS! De pakken worden dit jaar ingezet tijdens de Amsterdam City Swim. Via de ACS is al eerder een droogpak in gebruik genomen en Stichting ALS op de weg krijgt de in totaal drie pakken in beheer.

Over de pakken

De drie pakken zijn verdeeld in verschillende maten. Door de grote rits aan de voorkant is het pak voor de meeste mensen goed aan te trekken. De vaste laarzen, en de rubber seals rond polsen en hals zorgen ervoor dat je droog, warm en comfortabel in het water kunt zijn. De Viking Solas pakken worden normaal gesproken gebruikt in de Offshore en kunnen tegen een stootje.

Dank aan alle zwemmers die een prachtig bedrag hebben opgehaald. Dank aan ALS Acties en ALS Friesland. Dank aan Light4U voor de hartelijke ontvangst.