GORSSEL RENT

Vrijdag 23 september stond in het teken van de Rotary Kidsrun 2016. Samen met de Driedorpenloop was dit een mooi evenement georganiseerd door Rotary Gorssel.
Voorafgaand aan dit evenement had ik regelmatig contact met Leendert, lid van Rotary Gorssel en actief met de run. In overleg met ALS Nederland was besloten om de opbrengst ten goede te laten komen van StichtingALSopdeweg! En het liefst iets concreets. Zo dat de kids en de volwassenen kunnen zien waar het gedoneerde en gesponsorde geld naar toe gaat.

TOUR DU ALS

Wij wilden graag nog een Hase Pino erbij hebben. We merken dat onze mensen enthousiast zijn over de Hase Pino. Deze tandemligfiets wordt ingezet voor vele fietstochten door Nederland, met als klap op de vuurpijl natuurlijk Tour du ALS, waarbij hele teams de Mont Ventoux al fietsend, hardlopend en wandelend overwinnen. Maar vooral de fietsteams, daar gaat het om. De Hase Pino is uitermate geschikt om iemand met ALS mee de berg op te nemen. Samen met de stoker die achterop zit, wordt de berg al fietsend beklommen. Achter de stoker zit meestal een duwstuur(ossekop) om zodoende als duwer, het Hase Pino team te duwen en te ondersteunen. Zo gaat het hele team waaiergewijs de berg op. Dit is een zeer inspannende maar ook een zeer emotionele gebeurtenis!

TERUG NAAR GORSSEL

Ik word opgevangen door Leendert, ook heb ik een rolstoelbus meegenomen om te laten zien tijdens deze dag. De Hase Pino wordt uitgestald en meteen komen er al kids op af om te vragen wat dit voor fiets is. Ze snappen al snel waarvoor ze rennen en gaan daarna naar de start om zich te melden. Het middenterrein is helemaal ingericht op de kids, allerlei activiteiten om ze bezig te houden zijn daar neergezet en uitgestald. Opblaas springkussens, glijbanen, panna veld en nog veel meer.

De kids zijn naar leeftijd ingedeeld en we beginnen met de kids van groep 1-2. Met de stempelkaartjes om hun nek gaan ze eerst een warming-up doen met de sportleraar..
Daarna klinkt het eerste startschot van de middag. De kids rennen rondjes tot ze allemaal rode hoofden hebben van de inspanning. Zo komt elke leeeftijdscategorie aan de beurt. Allemaal hebben ze 20 minuten de tijd om zoveel mogelijk rondjes te rennen om het veld, aangemoedigd door ouders, opa’s en oma’s en overige familie en bekenden.

Als laatste groep, en ze starten tegelijkertijd, groep 7 – 8 en de volwassenen voor de Driedorpenloop waar voor 5 of voor 10 km gekozen kon worden. Het weer is gelukkig super en dat maakt een dag als deze extra mooi! In de tussentijd komt er een prachtig bestickerde auto aan rijden, met de Olympische ringen op de zijspiegels. Elis Ligtlee is gearriveerd! Zodra ze is uitgestapt wordt ze overstelpt met kinderen die met haar op de foto willen, haar gouden medaille aanraken en roepen om een handtekening! Ondertussen wordt ze ook nog geïnterviewd door de speaker…

ELIS LIGTLEE

Gedurende het interview komen de Driedorpenloop renners druppelsgewijs binnen en leg ik ondertussen aan de omstanders en aan Elis uit wat wij o.a doen, ook geef ik haar een korte uitleg over de Hase Pino(ze gaat zo een rondje fietsen met een van de kids die veel geld heeft opgehaald). Sophia komt er bij en samen doen ze een rondje om het hardloopveld, onder applaus keert ze even later terug bij de finish! Sophia met een smile.

CHEQUE UITREIKING

Dan volgt de prijsuitreiking en als hoogtepunt worden er vier kinderen met een papier op het podium gezet. Elis Ligtlee heeft ook een papier in haar handen, een voor een worden ze omgedraaid en Elis heeft het doorslaggevende cijfer en dus eindtotaal in haar handen. Zij draait als laatste haar papier om…. een totaalbedrag van €11.000,- komt te voorschijn!! Een superbedrag waarvan de organisatie ook staat te kijken, bijna een verdubbeling ten opzichte van vorig jaar!

310 kinderen en een groep volwassenen en de inzet van drie dorpen en bijbehorende Rotary rennen gewoon een ongelooflijk mooi bedrag bij elkaar voor Stichting ALSopdeweg!
Met dit geld wordt dus een elektrisch ondersteunde Hase Pino aangeschaft!

Wij zijn dankbaar en trots op Rotary Gorssel die alles uit de kast heeft gehaald om deze dag tot een succes, en een feestje te maken!