Op vrijdag 15 juli aanstaande organiseren de fysiotherapeuten van het Waterlandziekenhuis een bijzondere benefietveiling voor de stichting ALS op de weg. Met de opbrengsten van deze veiling kan de stichting hulpmiddelen bieden voor de ALS patiënten. De veiling begint om 19.00 uur in het bedrijfsrestaurant van het ziekenhuis. Iedereen is welkom.

De organisatie van deze benefietveiling is niet zomaar. Collega-fysiotherapeut Eelco van Koningsveld (37) kreeg in december 2009 de diagnose ALS. Inge Deen, fysiotherapeute van het Waterlandziekenhuis: “We zijn erg betrokken bij onze collega. We zijn geraakt door de hardheid van deze dodelijke ziekte. We proberen hem en andere ALS-patienten op diverse manieren te steunen. Deze benefietveiling voor Stichting ALS op de weg is daar een voorbeeld van.”

 

Ajax-shirt

De stichting ALS op de weg richt zich primair op hulpmiddelen die buiten de reguliere vergoedingen vallen, maar wel noodzakelijk zijn voor een sociaal leven van ALS patiënten. Collega Ingrid Grosfeld: “We hebben diverse bedrijven benaderd en er is een unieke lijst aan veilingproducten ontstaan. Massages, een klusjesman voor een dag, entreekaartjes voor musea, maar ook een gesigneerd Ajax-shirt van Jan Vertonghen. Alle producten staan opgenomen in een folder welke vanaf 8 juli verkrijgbaar is bij de afdeling fysiotherapie.

 

Facebook

Ook veilingmeester Jonathan Baij (de beatboxer oa. uit de Douwe Egberts reclame, publieks opwarmer, presentator en voice-over) moet bijdragen aan een grote opkomst. Inge: “Eelco is zelf ook aanwezig. We hopen dan ook op een grote opkomst. Niet alleen voor het geld, maar ook om te laten zien dat we Eelco en alle andere ALS-patienten een warm hart toedragen.”

Op facebook is alles rondom de veiling te volgen :

http://www.facebook.com/pages/Veiling-voor-ALS-op-de-weg/189129854470308