Op vrijdag 8 juli mocht ik namens de stichting ALS op de weg een ALS patiënt verblijden met een iPad. Wat een fijn gevoel geeft het om mensen te kunnen helpen met middelen ten behoeve van verbetering van kwaliteit van leven.

Ik kreeg via de maatschappelijk werk  op donderdagochtend 7 juli een telefoontje dat zij 2 patiënten had die eigenlijk wel behoefte hebben aan hulpmiddelen en deze krijg je niet via de gemeente. Ik ben meteen gaan bellen. Ik kreeg o.a. contact met Johan.

Johan is nu al 2 jaar ALS patiënt en praat ontzettend moeilijk. Ik heb meteen een afspraak met hem ingepland voor de volgende dag. Op vrijddagmiddag 8 juli stond ik in Zoetermeer voor de deur bij Johan. Ik zag meteen dat ik voor de goede deur stond, alles was buiten al aangepast voor de rolstoel. Ik belde aan de deur werd voor mij opengedrukt. Johan heeft niet meer de kracht in zijn armen om de deur zelf open te doen, dit is voor hem helemaal aangepast dat hij met een simpele druk de deur kan openen.

Ik heb een heel fijn gesprek gehad met Johan en Petra. Natuurlijk waren ze ontzettend blij en verrast dat ik de iPad al bij me had.  Natuurlijk was daar dan de officiële overhandiging. (zie foto)

 Ik ben bij ze weggegaan met een ontzettend blij gevoel. Wat doet mij dat goed om mensen die ALS hebben op deze manier te kunnen helpen. Niemand kan ze nog genezen, wel kunnen wij met z’n allen er voor zorgen dat we de kwaliteit van hun leven kunnen verbeteren. Nu is het een iPad, volgende keer kan het bijvoorbeeld een scootmbiel zijn. Johan is superblij met de i-pad die hij van Stichting ALS Op deWeg in bruikleen mocht ontvangen.