Stichting ALSopdeweg! - aflevering Fun2GO

SPONSORING

Woensdag 24 oktober mochten we een prachtige fiets afleveren aan Andries(ALS) en Coby. Al een tijd geleden hadden zij een aanvraag gedaan voor een fiets als deze. Vlak erna werd ons een mooi bedrag aangeboden door ALS Lenteloop. De initiatiefnemer van de ALS lenteloop, Vincent Cornelissen, maakt ook gebruik van hulpmiddelen van onze stichting en heeft daardoor meer kwaliteit van leven, iets wat natuurlijk iedereen gegund wordt. Er werd ons gevraagd of wij nog hulpmiddelen nodig hadden, bij deze dus. Samen met nog een initiatief konden wij dus een mooie Fun2GO aanschaffen (hieronder overgenomen uit de aan ons gestuurde email):

“Beste Bianca en Richard,

Ruim een jaar geleden werden wij geconfronteerd met het vreselijke nieuws dat een dorpsgenoot van ons, Vincent Beukers, was gediagnostiseerd met ALS.
Om Vincent te steunen hebben we met team Stompetoren in het weekend van 9 en 10 juni meegedaan aan de Friese Elfsteden estafetteloop: Binnen 24 uur hardlopen langs de bekende Friese elf steden. Behalve dat we een heel mooi weekend hebben gehad met het team hebben we ook een mooi bedrag opgehaald. Vincent heeft aangegeven dat hij graag ziet dat een deel van dit bedrag ten goede komt aan de Stichting ALSopdeweg!
Wij hebben een mooi bedrag op jullie rekening mogen storten!
Wij hopen hiermee een bijdrage te kunnen doen aan uw activiteiten in het ondersteunen van de mobiliteit van mensen met ALS.
Met vriendelijke groeten,

Ronald

Deze twee fantastische initiatieven hebben ertoe bijgedragen dat Andries en Coby dus woensdag aanwezig waren in Nijmegen bij onze fietsenleverancier Hans van Elan fietsen. Hans zorgt altijd voor een kopje koffie en thee aan de lunchtafel en voor de service aan de fietsen die wij de afgelopen jaren via hem hebben betrokken! Voorafgaand is de fiets nog bestickerd met onze naam en daarna kon de uitleg en een korte proefrit plaatsvinden om de laatste instellingen aan de Fun2Go te doen.

DE FUN2GO

De Fun2GO van Van Raam is een duofiets waarbij je niet achter elkaar zit, maar naast elkaar. Voor partners ideaal om lekker te kletsen tijdens het fietsen. Deze fiets is werkelijk van alle gemakken voorzien. Uiteraard is de fiets voorzien van elektrische trapondersteuning. Zo kan je zeker 40km ver fietsen. Ook is de fiets voorzien van een draaistoel zodat de transfer makkelijker wordt, voor de veiligheid is de draaistoel voorzien van een gordel. Het trappen kan ingesteld worden voor de patiënt. Je hoeft zelfs helemaal niet mee te trappen, je kan dan de benen kwijt op de speciale treeplank onder de trappers. Wegfietsen gaat bijna vanzelf. Je drukt de knop in van de ondersteuning en daar ga je. Uiteraard is de fiets voorzien van verlichting voor de donkere dagen en ook is er achterop een mand aanwezig voor de dagelijkse boodschapjes. Al met al een prachtige fiets en zeer welkom bij de familie.

PROEFRIT

De fiets werd ter plekke getest door Coby en Andries, de voorrem werd bijgesteld, de fietspedalen breder gezet en daar gingen ze. Daarna hebben Andries en ik samen ook een rondje gefietst, wat een mooie fiets en wat fietst het fijn! De fiets werd met behulp van familie achterop de aanhanger gezet, vastgesjord, en zo werd een mooi uurtje afgerond. Ohja, voor ik het vergeet… Coby, dank je wel voor de chocolaatjes(ze zijn al op) 🙂
Wij zijn blij met onze sponsors en de mensen die zien dat kwaliteit van leven telt voor mensen met ALS. Door inzet en betrokkenheid kan een mooie stichting zoals de onze bestaan!

Dank aan alle mensen die dit weer mogelijk hebben gemaakt; Hans van Elan fietsen te Nijmegen, Vincent en Ronald en Vincent van ALS Lenteloop.