Stichting ALS op de weg heeft hulpmiddelen die ingezet worden om kwaliteit van leven te verhogen.

We vragen regelmatig aan onze gebruikers hoe zij de geleende hulpmiddelen ervaren.
Hieronder vind je wat recente ervaringen.

Ronald geniet van het eropuit gaan

Ronald

Rotterdam 1955

Een zwart wit foto: ik met step en mijn vriendje Jan van Gijn met een step. Jan en ik woonden één straat achter elkaar en we liepen of stepten dagelijks samen naar de lagere school. Al die zes jaren lang. En als we vrij waren stepten we de hele wereld rond: naar het station, naar de Maas (waar toen nog – anders dan nu – veel boten lagen) of naar de vele bouwputten die Rotterdam toen rijk was.

ALS op de weg - twee vrienden op de step

Jan en Ronald in 1955

Apeldoorn 2021

Een vergulde kleurenkiek: ik in de elektrische rolstoel en mijn vriend Jan van Gijn achter het stuur van de ALS op de weg auto. Bijna vijftig jaar hebben we elkaar niet gezien. En nu blijken we zowaar weer vlak bij elkaar in de buurt te wonen. We pakken de draad weer op en rijden de hele wereld weer rond. Nu in de omstreken van Apeldoorn, waar aan de westkant de Veluwe en aan de oostkant de IJssel lonkt. Met de VW Caddy zijn we er zo. En dan kunnen Jan (lopend) en ik (rollend) ons hart ophalen. Dat het nog maar lang mogen duren.

Meer weten over onze aangepaste auto’s? KLIK HIER >>>

Logo

Als de ALS op de weg auto niet op de weg is, staat ie voor de deur. Duidelijk zichtbaar,  met het ALS logo er op. Soms staan er mensen stil en vragen wat dat is: ALS op de weg. Werkt u aan de weg? En staat u dan stil bij het werk op de weg? zijn sommige vragen die er dan gesteld worden. En vindt u dat niet stigmatiserend, dat logo?

Maar dat het duidelijk zichtbare ALS logo ook voordelen biedt bleek gisteren. Onder de ruitenwisser zat een kleurige envelop met daarin een al even kleurige brief. Handgeschreven (kom daar maar eens om tegenwoordig) van een achttien jarige jonge vrouw. Haar vader was overleden aan ALS en ze zocht contact om daar eens en over mij te praten, uiteraard als wij dat op prijs zouden stellen. We hebben meteen gebeld en een afspraak gemaakt. Zo zie je maar, een duidelijk voordeel van dat logo!

ALS op de weg - kwaliteit van leven
JA, ik wil Doneren