Ieder jaar is bijzonder en dit jaar is niet anders.

Dankbaar is hierin ook opnieuw het sleutelwoord. En dat maakt dit werk ook zo bijzonder mooi om te doen.

Laatst zei iemand tegen ons, “Het is bijzonder om te zien hoe jullie je inspannen voor iets dat zo eindig is, in plaats van te investeren in de toekomst”. Wij vinden het juist fijn om te doen, omdat we uit ervaring weten hoe de directe toekomst verbeterd kan worden. Als je ziet dat iemand, waarvan je weet dat hij/zij nog kort te leven heeft, nog enorm kan genieten dankzij de hulpmiddelen, daardoor mobieler en langer onafhankelijk kan blijven, in een aflopend proces; is dat heel “kostbaar”.


Samenwerking

Daarnaast hebben we een vast vertrouwen dat ALS een keer “de wereld uit gaat”. Daarvoor is samenwerking nodig, dat doet stichting ALS.nl, nationaal en internationaal. Daarin is in een relatief korte periode veel bereikt. Ook wij hebben een nauwe samenwerking met ALS.nl, omdat ook kwaliteit van leven belangrijk is.

Acties

Afgelopen jaar zijn er opnieuw veel actie’s geweest en hebben we vele hulpmiddelen kunnen aanschaffen. Hieronder vind je een beperkte opsomming van de vele actie’s waarbij we hopelijk niemand te kort doen*.

We hebben opnieuw een aantal rolstoelauto’s en rolstoelbussen op de weg mogen zetten. Hierbij zijn Volkswagen PON Financial Services, Holland4ALS, BrabantBusinessBattle en Triodos Foundation o.a. verantwoordelijk. Vaste sponsoren zoals B&S (Onbeperkt in beweging), Stern Lease Purmerend en Ford Ardea Amsterdam maken het mogelijk om dit ten uitvoer te brengen. Super!
Zo kunnen wij aankomend jaar weer 4 rolstoelbussen en 3 rolstoelauto’s realiseren voor onze doelgroep. Ons totaal gaat dan naar 30 bussen/auto’s!

Stichting ZoalsJan/Holland4ALS heeft daarnaast ook gezorgd voor 10 sta-op-stoelen, vele I-pads, en bijdragen aan eenmalig vervoer.

DJ Mathon heeft gezorgd voor sta-op-stoelen, Rollz-Motions en iPads, allemaal ter vernieuwing van onze oude hulpmiddelen.

Prachtige initiatieven

Er zijn diverse prachtige initiatieven geweest: Heldair in Den Helder die met de open dag een bijdrage doen, de vaste collecte in Anna Paulowna door vrijwilligers, donatie’s ter herdenking aan mooie personen, actie’s ter nagedachtenis aan geliefde familie, vaste maandelijkse donatie’s, het Koningsontbijt in Zoetermeer door de Lions Ladies, een loterij bij Porsche Centrum Leusden waarbij Jack van Liemburg een mooi kunstwerk belangeloos ter beschikking heeft gesteld.

Maatschappelijk sponsor

De actie’s vanuit VWPFS; onze maatschappelijk sponsor, bijdrages aan Holland4ALS, Tour du ALS, de ALS toerrit 2018, en ondersteuning bij evenementen door vrijwilligers  zoals Wereld ALSdag enz.. Chapeau! En uiteraard bijdrages leveren aan het verder professionaliseren van de stichting, zonder bureaucratie en in samenwerking.

Vrijwilligers

Onze vrijwilligers die hulpmiddelen ophalen en wegbrengen; ons rondje Nederland. Mensen die ongevraagd lieve kaartjes schrijven, een schouderklopje geven, van groot tot klein, blijft een mooie en warme ervaring.

Dank daarvoor aan allemaal!

Wij gaan door, zolang het nodig blijft.

Bianca

Fam. Kruger St. ALSJAN (Jan Kramer en familie/vrienden)
Fam. Jansen ALSsecondhand
Fam. van Koningsveld-Kokmeijer Team Pascal
Fam. Korach DJ Mathon Stop ALS
Fam. Stor De Nooij en Partners
Fam. Jansen-Veerman St. Vrienden van Hugo
Fam. Veentjer Heldair, de Kooij
Fam. De Vries IDB Bouw
Fam. Hartogs Cerius Projects
Fam. Peels Team Stompetoren
Fam. Kolijn Uitvaartzorg van Kampen
Fam. Hol Fam. van Eldik