Paaseieren actie 2018

We kregen een berichtje binnen: “Ik wil graag dat de opbrengst van de paaseieren actie naar jullie stichting gaat. Ik moet het nog wel overleggen maar lijkt mij geen probleem, groet Jan”

Paasei actie 2018

Jan Kramer

Hoe leuk en lief van ondernemende Jan Kramer, ALS-patiënt, helaas overleden in mei 2018. Ik heb Jan leren kennen doordat we samen betrokken werden bij projecten van het ALS-centrum. Om daar onze input te geven vanuit mantelzorger en patiënt. Dat hebben ze geweten 😉 Eigenwijs was niet van toepassing maar opbouwende kritische noten waren niet van de lucht. We wilden beter, meer en sneller. Helaas is de werkelijkheid en omstandigheden weerbarstiger dan de wens. Dit soms ook tot grote frustratie van het ALS centrum.
Jan en ik lagen elkaar en deelden dezelfde humor en inzet. Niet klagen maar dragen en kijken wat beter kan. Al is het maar één stapje.

De Paaseieren actie zal voor mij voor altijd verbonden blijven aan Jan. Op zijn afscheidsfeest wist hij mij nog even naar o.a. Bram te dirigeren omdat het wel allemaal in goede banen moest lopen. Dat was Jan, regelneef en inspirator.

De paaseieren waren een groot succes en we hebben het mooie bedrag van €10733,25 gekregen. Jan was blij. En dan… voordat we alles op papier hadden om een mooi tekstje te schrijven voor alle paaseieren-donateurs, ging het niet goed en overleed Jan.

Trots

Het was lastig om hierover iets op papier te zetten en vond ook dat het wel gebeuren moest, voor Jan en alle mensen die dit gesteund hebben, van paasei-maker, inpakker, verzender, koper en ontvanger/opeter 😉 Daarom met Karin Kramer, vrouw van Jan, afgesproken om het over Jan te hebben, over paaseieren en alles wat nieuw op je pad komt. Ook weduwe-zijn is weer leren. We hebben geproost op het leven met warme choco en zullen onze ‘mannen’ met liefde en een traan herdenken. Maar trots zijn we.

Dank voor al jullie bijdrage en een mooi ‘Paas-ig’ in 2019

Bianca