Woensdag 6 december zijn de eerste twee rolstoelbussen vanuit de gelden van de Vriendenloterij afgeleverd.

VRIENDENLOTERIJ

Even een terugblik naar 15 februari…. We zitten in de grote zaal in het Beursgebouw aan het Damrak in Amsterdam. Samen met ALS Nederland en ALS Patiënts Connected zijn we aanwezig bij de jaarlijkse uitreiking van cheques van de Vriendenloterij. Dit jaar werd er maar liefst 56,6 miljoen aan goede doelen geschonken!
Terwijl de spanning oploopt komt daar dan eindelijk het verlossende woord van een medewerker van de Vriendenloterij. Het hulpmiddelenprogramma van ALS Nederland ontvangt maar liefst een cheque van ruim €254.000,00 waarvan 250.000,00 besteed zal worden aan stichting ALSopdeweg! Lees ook het artikel op de website van de Vriendenloterij.

AFLEVERING

Met deze gelden kunnen wij de aankomende 5 jaar 60 mensen of meer helpen met kwaliteit van leven en mobiliteit.
Uit deze gelden zijn 4 ZOOM’s aangekocht welke we hebben uitgereikt op de Wereld ALS dag(WAD).
Tevens zijn er Hase Pino’s en Hase Kettwiesel(driewiel fietsen) met trapondersteuning gekocht zodat er volop kan worden gefietst, o.a tijdens de Tour du ALS.
Maar ook vier rolstoelbussen, waarvan we dus op woensdag 6 december de eerste twee in gebruik hebben genomen.

Tijdens de aflevering van de bussen is er vooraf altijd een mooie samenkomst met de beide families, de leverancier(Marold Brom, namens Ardea Ford Amsterdam) en Hans Boots (namens B & S, Onbeperkt in beweging te Hoorn).

Na de papierwinkel werd er in de werkplaats een uitgebreide uitleg verzorgd door de beide heren. Het technische gedeelte van de bus, de elektrische lift en hoe de (elektrische) rolstoel te zekeren, alsmede de gordel voor de rolstoelgebruiker.
Voorin werd de uitleg voortgezet, telefoons gekoppeld aan de bus en hoe optimaal gebruik te maken van alle opties waarin de bus voorziet.

KILOMETERS MAKEN

Nadat alles tot in de puntjes was verzorgd konden de beide families op weg naar huis om de eerste kilometers te maken. Hanno was samen met zus Mary met de trein naar Hoorn gekomen alwaar Bianca en ik ze hebben opgehaald bij het station. Hoe mooi is het dan om te zien dat ze erna met de rolstoelbus huiswaarts keren om mooie herinneringen te maken en hopelijk veel veilige kilometers!
Helma en Leo kwamen helemaal vanuit Geleen voor de mooie Vriendenloterij rolstoelbus! Onder de indruk van alles en iedereen en heel dankbaar voor het feit dat zij nu in een bus kunnen rijden, gingen ze op weg naar huis!

SAMENWERKING

Mede dankzij de deelnemers van de Vriendenloterij kunnen wij in onze samenwerking met ALS Nederland dit realiseren voor onze mooie doelgroep.
Dank aan ALS Nederland en in het bijzonder aan Oukje en Gorrit Jan. Dank aan ALS patients connected en aan het ALS Centrum Utrecht.
Dank aan onze vaste samenwerkingen met Ardea Ford Amsterdam, Stern Lease Purmerend en B & S, Onbeperkt in Beweging.

Wij zijn trots dat wij weer twee gezinnen kunnen helpen met een stuk vrijheid en een stuk kwaliteit van leven!