Hoe treffend is deze zin als samenvatting voor afgelopen jaar.
Het was al zo fijn en warm om te voelen dat we gesteund werden door vrienden & familie in 2010 en we de stichting oprichtten. Wie had durven dromen dat we ook daadwerkelijk dromen waar kunnen maken? Allemaal doordat Mensen geven om Mensen.

Die boodschap is zo mooi en belangrijk deze dagen. En de stichting is hier slechts één voorbeeld van.

De ziekte ALS komt op je pad, soms via kennissen, vrienden en soms als partner. Hoe verdrietig is dat. ALS heeft letterlijk levens veranderd. Voor mij persoonlijk; het heeft m’n grote eerste liefde weggenomen, de vader van mijn kinderen en maatje voor het leven…

Maar het heeft mij ook iets gegeven
– het besef van eindigheid
– het besef van NU
– de ALS-familie, verbonden door strijd tegen ALS
– de zingeving in het werk
– de dankbaarheid om te mogen en kunnen ontvangen.
– de verwondering van zoveel steun en warmte die op je pad komen…

En dat laatste was zeker ook weer dit jaar, teveel om op te noemen, en soms best overspoeld door emotie.

SPONSORS ZIJN ZO BELANGRIJK!

De stichting werd reeds gesponsord via de Amsterdam City Swim, Stichting ALS Nederland, Stichting Zoalsjan, Tour Du ALS, ALS Friesland, B&S Hoorn, Stern Lease Purmerend, Ford Ardea Amsterdam, Eipi Purmerend, ELAN fietsen Nijmegen, Sjors Kloosterman, Stichting Ronde van de Kroon en vele anderen die ik niet vergeten ben maar echt heeel veel zijn. Teveel om hier te noemen.

In 2017;

We zijn via Stichting ALS Nederland bij de Vriendenloterij in de prijzen gevallen. Nieuwe hulpmiddelen zijn hierdoor aangeschaft. Super mooi dat we hiermee kwaliteit van (helaas vaak te korte) levens mee kunnen verhogen.

We zijn uitgekozen door Volkswagen Pon Financial Services als maatschappelijk project. Hoe warm voelt het als zoveel mensen bereid zijn om bij te dragen aan dit doel. En niet alleen door geld op te halen of een Volkswagen Caddy maxi ter beschikking te stellen maar ook door handen uit de mouwen te steken, kennis en vaardigheden te delen ten behoeve van de stichting.

SAMENWERKINGEN

De samenwerking tussen Stichting ZoalsJan en ook het daarbij horende sportieve evenement Holland4ALS is verder tot stand gekomen en uitgebreid. Dankzij deze sponsoring hebben we zeven! rolstoelbussen rondrijden (en worden rijdend gehouden) en diverse hulpmiddelen vervangen en aangeschaft.

Hoe verdrietig is het dan dat Jan Jager, vader, partner en vriend, op 3 mei is overleden en dit initiatief heeft gestart en gedragen. Het kan niet genoeg gezegd worden; ook Jan deed dit voor anderen, zodat ook anderen met ALS de mogelijkheid hadden om hulpmiddelen die niet vergoed worden tot hun beschikking te krijgen. Ik vind dat bijzonder en een heldendaad! En wilde dit graag benoemen. Jan zal net als Eelco, (en vele anderen o.a. Jan van Hemert, Ronald de Haan, Weert-Jan Weerts….) voortleven in onze harten en inspiratie.

ALS Westland en Ronde Tafel IJsselstein hebben ervoor gezorgd dat er 3 rolstoelbussen lokaal rondrijden. Daarmee patiënten een stuk onafhankelijkheid en kwaliteit teruggegeven. De ontroering van de mensen is te veel om te beschrijven. Ook hier heb ik geen woorden voor.

De Brabant Business Battle, georganiseerd vanuit de Rotary Boxtel, wat een mooie verrassing, die opnieuw via Stichting ALS Nederland op ons pad kwam. Jan Kramer die daar opnieuw acte de présence gaf. Hoe bijzonder is het om te voelen dat iedereen in een grote sporthal stil wordt van zijn verhaal en zonder microfoon overal te horen was. Geen woorden, veel voelen…

Daarnaast vele andere kleine en grote initiatieven, zoals bijvoorbeeld de vrouw van onlangs overleden Sjon van der Tuin , Mariska die de “berg” op ging. En vele andere actie’s, donatie’s en giften.

LEVEN

Natuurlijk had ik het anders gewild en natuurlijk zou deze stichting niet nodig moeten zijn…

Echter is wel zo, want; ‘Het leven gebeurt je terwijl je andere plannen maakt‘ dus pas je aan en maak er iets moois van!

Wij gaan door, genoeg te verbeteren, genoeg te doen en genoeg om van te genieten, elke dag!

Een warm, liefdevol en als het mag… gezond 2018

Bianca