Uitreiking Vriendenloterij rolstoelbus

Op 3 juli 2018 is de vierde en tevens laatste Vriendenloterij rolstoelbus uitgereikt. Stichting ALSopdeweg! was te gast bij Onbeperkt in Beweging in Hoorn,  samen met Ardea Ford Amsterdam en Stern Lease Purmerend was het een uitreiking van een mooie rolstoelbus die weer voor veilige kilometers gaat zorgen. Maar zeker ook voor mooie herinneringen.

UITREIKING

Joris kwam de rolstoelbus namens zijn ouders in ontvangst nemen. Zijn vader heeft al geruime tijd ALS maar het gezin en de familie is uiterst positief en actief. Nu kunnen zij weer veilig op de weg en mooie herinneringen maken. De bus draagt hierbij aan mee. De ruime bus is voorzien van vijf zitplaatsen in totaal, inclusief de rolstoelgebruiker. De rolstoelbus is voorzien van een elektrische rolstoellift om gemakkelijk de bus in en uit te kunnen. Tevens is er naast de rolstoelgebruiker een stoel geplaatst om te kunnen verzorgen. De luxe rolstoelbus is van veel gemakken voorzien.

VRIENDENLOTERIJ

In 2017 werd Stichting ALSopdeweg! aangenaam verrast door de Vriendenloterij, er werd een bedrag van €250.000,00 ter beschikking gesteld voor kwaliteit van leven voor mensen met ALS,PSMA en PLS. De aanvraag werd in samenwerking met Stichting ALS Nederland opgesteld en resulteerde in een prachtige beloning.
Maar liefst vier bussen en een aantal andere hulpmiddelen konden worden aangeschaft. Vier ZOOMS en vier speciale fietsen zijn aangekocht zodat “onze” mensen weer mobiel zijn, op pad kunnen, en kwaliteit van leven hebben. Stichting ALSopdeweg is dan dan ook trots en dankbaar voor dit prachtige gebaar vanuit ALS Nederland en de deelnemers van de Vriendenloterij, uiteindelijk zorgen zij ervoor dat wij dit mogen en kunnen doen.