Afgelopen 29 april was er een brainstormsessie van The House of Sports, zij organiseren de Amsterdam City Swim nu al weer voor het vierde jaar!

House of Sports heeft een oproep gedaan op Facebook naar ervaringen en ideeën die zwemmers en vrijwilligers hebben voor de Amsterdam City Swim.
Zelf heb ik hier ook aan meegedaan.

Tijdens de avond zelf waren er diverse deelnemers en vrijwilligers die hun ervaringen hebben gedeeld. En uiteraard werden de creatieve ideeën onderling gedeeld. Roy Smit, één van de deelnemers van vorig jaar had een paar goede ideeën. Roy en ik hebben contact gehouden en heb Roy gevraagd zijn verhaal te doen voor Stichting ALSopdeweg!

ALSopdeweg_Roy_smit

Roy zwemt ook dit jaar weer mee met de Amsterdam City Swim, en het zou fantastisch zijn als jullie hem willen sponsoren, aangezien ik zelf dit jaar aan de andere kant sta natuurlijk!

Mijn naam is Roy Smit, en zondag 6 september aanstaande zwem ik door de Amsterdamse grachten om geld op te halen voor ALS tijdens de Amsterdam City Swim.
Twee jaar geleden nam ik het besluit om eens wat aan sport te gaan doen en kwam uit op zwemmen.
Mijn vrouw doet aan hardlopen en had als doel om de Dam tot Dam loop te gaan doen.
Maar welk doel had ik?
Ik wilde wel een doel hebben om naar toe te werken, het was het jaar nadat Maxima ook de Amsterdam City Swim had gezwommen. Dat bracht mij op het idee om te gaan zwemmen voor het goede doel, geld ophalen ten behoeve van onderzoek naar ALS.
Eigenlijk niet wetende wat ALS is…..

ZWEMMEN EN ALS
Toen ik daar over sprak vertelde mijn zwager dat zijn tante ook ALS had, en vertelde mijn zus dat een vriend van haar was overleden aan ALS. Mijn moeder vertelde dat onze oude buurman eraan was overleden. Een vrolijke man die zeer snel aftakelde en snel was overleden.
Toen besefte ik pas wat ALS was, nooit geweten dat de ziekte dodelijk was, gewoon omdat er geen medicijn voor is…

Daarom zwem ik voor ALS!
ALS moet de wereld uit, en als ik daaraan kan bijdragen, doe ik dat met alle kracht die ik heb!

De eerste keer dat ik meezwom met de Amsterdam City Swim was in 2014 en heb van elk moment genoten.
Ik had een keer of vijf getraind en zou het wel ff doen, niet dus!
Met het Scheepvaartmuseum nog in beeld besloot ik al op te geven bij het eerste rustpunt.
Maar stoppen was geen optie; al die donateurs die ik zou teleurstellen en mijn kinderen die me zouden opwachten langs de kant. Ik kon niet stoppen!
En zeker niet met al die ALS patiënten die langs de kant stonden te kijken.

Ik dacht, ik kan doorgaan, maar zij kunnen dat niet.
Doorgaan moet ik, en dat deed ik.
Ik besloot het na de race in 2015 anders te gaan doen.
In April kocht ik een jaarkaart bij ons openlucht zwembad en zwem nu 2x in de week 2 km.

BRAINSTORMEN
Ook werd ik uitgenodigd om mee te doen aan de brainstormsessie die House of Sports organiseerde om de Amsterdam City Swim te verbeteren.
Daar kwam ik in contact met Richard die ook erg gemotiveerd is als het gaat om ideeën en over ALS. Met hem heb ik een goed en leuk contact. Hopelijk komen we elkaar op de volgende openwater trainingen tegen die de Amsterdam City Swim organiseert in samenwerking met Waternet.

DONEREN VOOR HET GOEDE DOEL
Het mag duidelijk zijn, ik zwem voor ALS, ik zwem voor de bekendheid van deze dodelijke ziekte, ik zwem voor alle patiënten die strijden voor deze ziekte.
Net als alle andere deelnemers probeer ik zoveel mogelijk geld bij elkaar te sponsoren voor dit goede doel, Sponsor je mij? Dit kan via de website van de Amsterdam City Swim.

http://www.amsterdamcityswim.nl/donatie/roysmit/

Uit alle donateurs verloot ik een VIP arrangement tijdens de ACS.

En uiteraard wens ik alle zwemmers heel veel succes op 6 september aanstaande, tijdens de Amsterdam City Swim,

Roy Smit

ALSopdeweg_Roy_smit_01