Leven met Amyotrofische Lateraal Sclerose is geen gemakkelijke opgave. Natuurlijk probeer je het leven nog invulling te geven en probeer je te doen wat nog kan. Daartegenover staat het bewustzijn van de eindigheid van het leven, de continue achteruitgang van spierkracht, opdoemende problemen met eten, drinken, verzorging en is de motoriek volkomen verdwenen. Waar slaat de balans naartoe?

Dit is sterk individueel en varieert dan ook nog van dag tot dag. Stichting ALSopdeweg probeert met het snel en doeltreffend hulpmiddelen verlenen aan ALS- patiënten een steentje aan de positieve kant van de balans te leggen. Landelijk ontstaan veel initiatieven rondom ALS-patiënten, maar zodra diegene overleden is sterft ook het initiatief een zoete dood. ALSopdeweg wil een blijvend en groeiend initiatief zijn waar patiënten kunnen aankloppen voor praktische steun, voor informatie, voor een “routeplanner” in het doolhof. Onderstaand een fragment uit “Imagine Living with ALS….”

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=yZeWWJHTV1g

Meld je aan als sponsor of doneer! Weet je iemand die een zinvolle bijdrage kan leveren? Stuur de link naar deze site door.