Als stichting ALSopdeweg! en stichting ALS Nederland, waren Ineke Zaal en ondergetekende uitgenodigd om deel te mogen nemen aan een indrukwekkende avond, het twintigjarig bestaan van ALS Liga België.

Zoals we gewend zijn, en toch iedere keer weer warm en bijzonder, werden we ontvangen door Evy, Danny en Mia. De ontvangstzaal liep al snel vol met vele mensen, die de Liga een warm hart toe dragen. Na een rondje kennismaking en o.a. gesproken te hebben met  professor Philip van Damme van het MinE, make it yours, project in België, werden we naar onze tafel geleid.

De omgeving waar we ons bevonden was een prachtige zaal met uitzicht op het voetbalveld, een prachtige locatie waar alles omheen is gebouwd, Hotel, Zalen, Restaurant, Shopping.
Aan tafel met de burgemeester, wethouders en bestuur van de LIGA, mochten we een heerlijk diner ontvangen.

Belangrijker en inspirerend waren de motiverende verhalen van diverse Ambassadeurs en met name de verhalen van de mensen met ALS. Deze bijzondere mensen hebben de moeite genomen om ons nogmaals te vertellen waarom een oorzaak vinden zo belangrijk is. De haperende, slecht verstaanbare spraak kwam bij alle aanwezigen goed binnen. Voor velen een herkenning, maar ook de ontroering was van de gezichten af te lezen. Het lucht happen tussen door en tegelijkertijd de enorme inzet tonen om je boodschap te verkondigen was ronduit indrukwekkend.

Na muzikale verpozing, tombola en vuurwerk op het veld, werd een mooi bedrag voor MinE bekend gemaakt, de dankbaarheid was voelbaar.
Daarna kon er nog na gevierd worden met mooie covers van o.a. T Lau ‘Iedereen is van de wereld’ en zo is het…

Bianca