Stichting ALSopdewegEr is sinds de oprichting van de Stichting ALSopdeweg! heel veel goeds gebeurd. Veel persoonlijke initiatieven van ALS-patiënten of door directe familie en/of vrienden uit de naaste omgeving. Allemaal bedoeld om ons doel: ALS -patiënten op de weg te houden; rolstoelauto’s, aangepaste fietsen o.a.  Maar ook de sociale internet weg door middel van o.a. I-pads.  Momenteel rijden er 4 rolstoelauto’s in Nederland die tegen een kleine bijdrage door de families gebruikt worden. De aanschaf van deze hulpmiddelen is volledig door donaties gedaan. Super!

Wat dit betekent voor mensen die zo kort de tijd hebben?  De kwaliteit van leven gaat zeker omhoog, en daar doen we het allemaal voor!

Daarnaast worden er door het hele land diverse soorten hulpmiddelen beschikbaar gesteld: trippelstoelen, sta-op-stoelen, rollators, scootmobiels etc. Dit is natuurlijk geweldig in deze tijden van bezuinigingen.

Mocht u behoefte hebben aan een hulpmiddel, dan kunt u (bij voorkeur) een emailbericht; info@alsopdeweg.nl , te sturen met uw vraag en dan gaan wij kijken we of het beschikbaar hebben. Ook hebben we gelukkig een groot hart netwerk, zo noem ik dat; andere stichtingen die uitstapjes mogelijk maken en hiermee ook kwaliteit van leven vergroten. Niet te vergeten Patrick Petersen van Atmost, die ons gehele internet verhaal mogelijk maakt.

Ook de aandacht die er gekomen voor ALS is fantastisch, de campagne van ALS Nederland slaat dan ook in als een bom bij velen. ALS is weliswaar een zeldzame neurologische ziekte maar wat voor een… Een hele verbetering ten opzichte van 2009, toen we zelf met ALS werden geconfronteerd. Er zijn ook inspanningen om niet iedereen hetzelfde wiel te laten uitvinden. Met hopelijk toekomstig succes.

De stichting is klein, dat wil zeggen dat we volledig van vrijwilligers afhankelijk zijn. Maar ook zijn we afhankelijk van de kring rondom de patiënt om bijvoorbeeld een sta-op-stoel op te halen of te brengen. En ik vind het iedere keer weer een kado om te zien dat mensen daadwerkelijk iets voor elkaar over hebben op welke wijze dan ook.

Kortom een warm dankwoord via deze site voor een ieder die mee helpt om de Stichting ALSopdeweg! “levend” te houden.

Bianca