Een van onze goede voornemens hebben we gisteren uitgevoerd. Kijken bij ALS Liga België. Wat doen zij? Hoe doen zij dat met de hulpmiddelen? Welke wetgeving hebben ze in België op dit gebied? Vragen genoeg dus!

Op weg dus naar ALS Liga te Leuven…
Eerst met z’n tweeën en halverwege overgestapt bij Ineke in de Mystery Roads/ALS Nederland auto, kon ze mooi even warmdraaien voor haar volgende evenement.

Eenmaal aangekomen in Leuven werden we hartelijk en openhartig ontvangen door Danny, Mia en Evy. Wat meteen opvalt is de warme betrokken sfeer. Dit merk je wanneer zij allen bezig zijn met een ALS-patiënt om de spullen aan te meten en uit te zoeken. Wij mochten even meekijken met Danny, hoe hij een patient wegwijs maakt met de aangemeten hulpmiddelen.
Heel bijzonder was het om te zien hoe Danny, zelf ALS-patiënt, adviezen geeft aan een mede ’lotgenoot’. De humor van Danny samen met de praktische kant, daar kan iedereen iets van leren!

Ze maken gebruik van veel vrijwilligers, en die zijn broodnodig. En ook deze mensen zetten zich fantastisch in voor hetzelfde doel. Van de technische man tot aan de website-verantwoordelijke.

Het was een inspirerend en nuttig bezoek. We hadden waarschijnlijk wel een hele week kunnen kijken en luisteren, en dan weten we nog niet alles…

Er staat een link van de ALS Liga België op onze website. Neem gerust een kijkje, er staan hele goede tips en verdere nuttige informatie.

kortom, een indrukwekkende en bijzondere dag!
ALS Liga Belgie

Van links naar rechts: Bianca(Stichting ALSopdeweg), Ineke(Stichting ALS Nederland), Richard(Stichting ALSopdeweg), Danny(ALS Liga), Evy(ALS Liga), Mia(ALS Liga)

 

Voor de website van ALS Liga klik je HIER