Aangekomen in Sonthofen valt meteen de schoonheid van de bergen op. Het weer is aangenaam zacht. Om mij heen hoor ik het zoemen van keihard opgepompte bandjes,  geratel van kettingen en tikkende tandwielcassettes. Hoewel ik dolgraag zelf op de fiets zou willen springen, is het toch prettig om mee te zijn en te kijken naar een (wieler)wereld waar ik jarenlang aan heb deelgenomen. De aandacht geven aan iets wat je altijd leuk hebt gevonden is voor mij een uitstekend middel om met dit proces van ALS om te gaan.

Morgen is de start van de Tourtransalp 2011. Vanuit Sonthofen duiken we direct Oostenrijk in op weg naar Imst. Deze etappe is een niet te onderschatten opwarmertje: in 121km. worden 2447 hoogtemeters geklommen.  De Hahntenjoch is meteen een van de zwaardere klimmen, maar met op de top een fabuleus uitzicht naar het Inntal in het zuiden en het Lechtal in het noorden.

eerste etappe 26 juni