Dit is een oproep van de KRO en staat dus los van de stichting ALSopdeweg!. Wij werken mee omdat dit past binnen de doelstelling om de ziekte ALS meer bekendheid te geven.

Voor  een nieuw KRO-programma  ‘Liefde voor Later’ volgen we ongeveer een jaar lang jonge gezinnen, waarvan één van de ouders ongeneeslijk ziek is. Vaders en moeders die weten dat zij niet lang meer te leven hebben en hun kinderen zo goed mogelijk op het onvermijdelijke afscheid proberen voor te bereiden.

Het doel van de serie: Dat we op een dag sterven weten we allemaal, maar soms komt dat moment veel vroeger dan je gehoopt had. En zeker als je vader of moeder bent, komt er, naast je eigen verdriet, ook nog de zorg voor je kinderen bij. Gaan ze het redden zonder jou? Welke belangrijke levenslessen wil je hen nog meegeven voor als ze opgroeien? Hoe wil je dat ze zich jou herinneren?

In ‘Liefde voor Later’ volgt Anita Witzier gezinnen tijdens deze intense periode. Samen bekijken jullie op welke manier je kunt zorgen dat je kinderen onthouden wie jij bent. Hoe leg je jouw persoonlijkheid vast, je stem, je geur, de ervaringen die jullie samen hebben gedeeld? Op deze manier ontstaat een mooi document over jou en je leven. Aan het programma is een therapeut verbonden om jullie in deze emotionele tijd bij te staan. Ondanks dat het onderwerp van het programma heel serieus is, zal de toon zo veel mogelijk opgewekt en positief zijn.

Oproep: Voor de nieuwe serie waar wij binnenkort mee starten zijn wij op zoek naar ongeneeslijk zieke vaders en moeders met kinderen in de leeftijd van nul tot achttien jaar.

Hoe gaat het in zijn werk?: Als je interesse hebt in ons programma, kun je dit laten weten via onderstaande gegevens. Wij nemen dan contact met je op en in een telefonisch gesprek of via email kunnen we je meer informatie geven over het programma en je vragen beantwoorden. Als we beiden enthousiast zijn plannen we een gesprek bij jullie thuis, om nog verder uitgebreid over het programma te praten.

Na deze gesprekken kijken we samen of het iets voor je is en of we je voor de serie gaan volgen. In totaal volgen we je ongeveer een jaar en komen in deze periode zo’n zes keer langs. Soms is dit iets meer, soms ook weer minder. Je filmt ook veel met je eigen ‘dagboek’camera, die je van ons krijgt.

Belangrijk om te weten is dat we het programma echt samen met jou en je gezin maken. Al jullie ideeën zijn dus van harte welkom en jullie wensen worden uiteraard gerespecteerd. Vóór de aflevering wordt uitgezonden, krijg je die ook altijd te zien.

Interesse of meer weten?  Mail: liefdevoorlater@skyhightv.nl   Tel: 035-7508214