VriendenvanMiron

Allereerst gaan de  gedachten naar Miron die, gedwongen door zijn extreem lage belastbaarheid, de keuze moest maken niet mee te gaan duiken. Schokkerend? Ja dus, omdat hij nog geen jaar geleden volop in het leven stond samen met zijn vrouw en zoon. Binnen no time heeft ALS zijn lijf dusdanig verzwakt dat het zelfs boven water ondersteuning nodig heeft met ademhalen. Lees ook zijn verhaal over de gevolgen van ALS, de strijd tegen bureaucratie en behoefte aan hulpmiddelen die vaak te laat komen.

Divepost Katwijk organiseerde voor ALSopdeweg een duik-ervaring. Onder professionele begeleiding van 4 instructeurs was het mogelijk om even te zweven in het water. Het lichaam even te laten voor wat het is. Geen druk op de billen, geen zwaartekracht, even niets. Alleen een bijzondere vorm van stilte onder water en het geruis van de ademhaling. Voor dat het zover was moesten de nodige stapjes worden genomen: het aantrekken van een duikpak met spastische benen is geen makkelijke opgave. Het gebaren onder water met niet werkende handen vereist wat creativiteit. Maar na enkele pogingen kon er heus een groepsfoto onder water worden genomen.

met instructeur Peter de Boer

 Stichting ALSopdeweg bedankt Peter, Irene, Andre, Inge  en Cees  van Divepost Katwijk voor een hele bijzondere ervaring om als ALS-patiënt even “onder te duiken”.