Al een paar keer maak ik mij een voorstelling van Conny, wat zou ze nog kunnen, wat niet? Na ons telefoon gesprek, waarin ik meedeelde dat Stichting ALSopdeweg een ipad aan haar beschikbaar stelt, wist ik in ieder geval dat haar spraak nog zeer goed is. Conny Deenik is rolstoelgebonden en kan nog via haar computer  communiceren met de buiten wereld. Ook geeft zij presentaties over de ziekte ALS. Echter de handen gaan duidelijk achteruit in kracht en functie waardoor het bedienen van een muis en toetsenbord zeer moeizaam gaat en bovendien veel inspanning vraagt. Hierdoor was Conny al aan het zoeken naar een oplossing om toch gebruik te kunnen maken van de computer. Deze ipad is voor haar een uitkomst.

alsopdeweg overhandigt ipad

ipad voor Conny Deenik

In Amerika wordt al op grote schaal gebruik gemaakt van ipads door patiënten met ALS. Wanneer de kracht in de vingers of armfunctie tekort schiet, bied de ipad uitkomst. Ook diverse Apps, oa spraakbesturing, zijn bruikbaar om de ipad te besturen. Ook de e-book functie is zeer welkom wanneer een boek vasthouden niet meer gaat. Zo is de ipad dankzij de multifunctionaliteit zeer bruikbaar voor sommige, niet alle, ALS-patiënten.

Stichting ALSopdeweg is blij met alle donaties die het mogelijk hebben gemaakt om te doen wat we hebben gedaan en blijven doen: het aanbieden van snelle en doeltreffende hulp aan patiënten die getroffen worden door ALS.