Wat in mei 2010 begon om geld voor een aangepaste tandem bij elkaar te krijgen is nu een stevige basis geworden voor Stichting ALSopdeweg. De bekendheid van ALS en vooral de gevolgen ervan nemen toe en er zijn met donaties diverse hulpmiddelen aangeschaft zoals iPads, trippelstoel , tandem en een rolstoelauto. Dankzij  ALSopdeweg hebben we enkele patiënten een klein beetje kwaliteit van leven kunnen bieden.

als opdeweg

logo van ALS opdeweg tijdens "Dolomiti 2010"

Tegelijk met de oprichting en  plaatsen van berichten in sociale media portals begonnen ook ALS- patiënten te reageren. Zij vinden elkaar online en lezen een herkenbaar verhaal. Er ontstaat een online interactie tussen ALS- patiënten die elkaar steunen en waardoor ook de kennis en ervaringen omtrent deze ziekte in snel tempo groeit. Vaak is de fysieke achteruitgang zodanig dat online communicatie nog het enige contact is wat een ALS- patiënt met de buitenwereld heeft

Na de diagnose ontstaat een bijzonder en moeilijk proces.  ALSopdeweg richt zich vooral op de praktische steun aan een patiënt om mensen te ondersteunen  in dit proces. Om te voorkomen dat mensen rondom een ALS-patiënt steeds weer opnieuw het wiel moeten uitvinden is het nodig dat ALSopdeweg blijft groeien. Iedere dag wachten op een hulpmiddel is bij ALS zonde, iedere dag telt.

Ook een bijdrage leveren? Mail naar : info@alsopdeweg.nl