Amsterdam City Swim 2015

Stichting ALSopdeweg! was te gast bij de Amsterdam City Swim 2015.

De dag begon al mooi, we werden ontvangen op het MEA(Marine Etablissement Amsterdam) in een supergrote tent, nou eigenlijk meer een tijdelijk gebouw.
De eerste gasten en deelnemers druppelden langzaam binnen. Koffie, thee, water en een versnapering stonden al klaar. Tijdens een klein rondje verkennen bleek weer hoe mooi dit evenement is opgezet. Een supergrote ruimte met een mooi podium( voor de diverse uitreikingen in de middag) een groot buffet, en uiteraard veel ruimte voor alle mensen met ALS, hun gezin, familie en vrienden.

Om het evenement goed te kunnen bekijken waren we uitgenodigd op een rondvaartboot alwaar we gastvrij werden onthaald door de bemanning. Het voor het Hermitage gelegen schip bood een prachtig uitzicht op de Magere brug waar alle zwemmers twee keer onderdoor moesten om uiteindelijk de finish te bereiken.
De 2015 meter lange baan is natuurlijk prachtig gelegen in de grachten van Amsterdam. Dit jaar waren de omstandigheden pittig, voorgaande dagen had het veel geregend en zorgde ervoor dat het water een paar graden kouder was. Een aantal deelnemers moesten door de kou uit het water worden gehaald door onderkoelingsverschijnselen. Inmiddels zijn deze deelnemers weer thuis en maken het allemaal goed!

Ook de directeur/bestuurder van ALS Nederland, Gorrit-Jan Blonk zwom mee. Zwaaiend langs de rondvaartboot vervolgde hij zijn twee kilometer voor het goede doel. In net geen 52 minuten heeft Gorrit-Jan de ACS volbracht, een mooie tijd.

Diverse prominenten zetten ALS op de kaart in de hoop het ook weer van de kaart te krijgen; Jan Joost van Gangelen, Bas van Velthoven, Mariska Bauer, maar ook Nicky Verhage & Michael Blijleven, allebei radio DJ bij Veronica deden mee. Zij haalden voor hun team en voor Roland Jorna bijna €40.000,00 op!

Bij terugkomst op het MEA was het druk en gezellig met de gefinishte zwemmers. Inmiddels speelde To Hot To Handle het dak van het plafond!
Daarna kwam de speaker het podium op en werden de wedstrijdzwemmers bij de dames en heren gehuldigd. Ook werd de Weert Jan Weerts wisselbokaal weer uitgereikt door Beau, de zoon van Weert Jan en Xandra.

Het bestuur van de Amsterdam City Swim werd het podium opgeroepen samen met Gorrit-Jan Blonk. De cheque werd officieel overhandigd aan Stichting ALS Nederland, een schitterend bedrag van bijna 1.7 miljoen euro! En tot eind september kan er nog gedoneerd worden, dus de teller zal nog oplopen!

Met dit geld zal onderzoek worden verricht naar ALS en ook wordt er geld besteed aan mensen met ALS, kwaliteit van leven dus!

Wij bedanken Amsterdam City Swim en ALS Nederland voor de mooie dag en gastvrijheid.