uitzicht achterin

uitzicht achterin

Voor alle duidelijkheid: we zijn blij met de rolstoelauto. We kunnen als gezin op pad en ondernemen zo nog wat uitstapjes. De Berlingo kent een zogenaamd “kniel”systeem waardoor de achterkant van de auto naar beneden zakt wat het inrijden vergemakkelijkt. Diverse gordels en spanbanden zorgen voor de nodige veiligheid.

(lees ook:Eerste keer achterin de rolstoelauto)

Maar even een korte situatieschets: achterin zit ik in de rolstoel zowat tegen het dak met een nihil uitzicht. Elke hobbel komt met enige vertraging boven aan en de bochten hebben veel weg van een nieuwe attractie in de Efteling. Nu is passief wachten niet mijn sterkste kant maar met zo’n ritje van anderhalf uur wordt ik daar stilaan zeer bedreven in. Achteraf ben ik dan toch weer blij dat we iets ondernomen hebben waar ik bij kon zijn.

Ik hoop dat, ondanks alles, de volgende ALS-patient, die deze rolstoelauto te leen krijgt van ALSopdeweg, er net zo veel kwaliteit van leven uithaalt als wij!